07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Evet İle Hayır’ı Aynı Kefeye Koymam”
“Evet İle Hayır’ı Aynı Kefeye Koymam”

“Evet İle Hayır’ı Aynı Kefeye Koymam”

Tayyip Erdoğan referanduma saatler kala Tuzla’da konuştu. İsim vermeden Saray darbesi ile görevden alınan Davutoğlu’Nu hedef aldı. Dün Konya Mitingine katılan ama konuşmasında “evet” demeyen Davutoğlu’na “Bazıları şöyle diyor, ‘evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de, kardeşim. ‘Hayır’ diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey?” dedi.

İşte Erdoğan’ın Tuzla mitingindeki konuşmasından o bölüm;

“Evet ile Hayır’ı aynı kefeye koymam”

“Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları şöyle diyor, ‘evet’ diyen de ‘hayır’ diyen de, kardeşim. ‘Hayır’ diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey? Anlayışla karşılarız o ayrı mesele. Niye? Demokrasi bu. Ama eğer hepsini aynı yerde tartacak olursak neden bu kadar mücadele veriyoruz ki? Değil mi?

Artık saatleri konuşuyorum. Tüm dostlarımızı, ahbaplarımızı arayacağız. Rehavete yer yok, ihmal yok, sandıklara yükleneceğiz, hafife almayacağız. Çünkü yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. 16 Nisan’da 15 Temmuz’da başladığımız işi bitireceğiz. Yarın çok önemli, mutlaka sandığa, ilgili arkadaşlarımız resmi sonuçlar açıklanıncaya kadar takip edecekler. Unutmayın oy namusumuzdur. İnşallah 16 Nisan ile Ak yürüyüşü devam ettirmiş olacaksınız”