07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’ın Fedailiğinden Havuz Medyası Patronluğuna
Erdoğan’ın Fedailiğinden Havuz Medyası Patronluğuna

Erdoğan’ın Fedailiğinden Havuz Medyası Patronluğuna

Erdoğan aşkıyla bilinen yandaş medya atronu Ethem Sancak AKP MKYK’sına seçildikten sonra medyadan çekilme kararı almıştı. Ethem Sancak’ın bir süredir Es medyayı kime satacağı konusu konuşuluyordu. O isim netleşti. netleşti. Yandaş medya’nın yeni patronu AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevi’nde gönüllü olarak suç işleyip içeri girerek korumalığını yapan Hasan Yeşildağ oldu.

Erdoğan’ın Fedailiğinden Havuz Medyası Patronluğuna

Peki Hasan Yeşildağ Kimdir?

Tam bir suç makinası

Hasan Yeşildağ 1998 yılında Tayyip Erdoğan Pınarhisar cezaevine girdiğinde sahte çek suçundan içeri girerek 4 boyunca korumalığını yaptı. Kendisi iş hayatı ve yaşantısının miladını Tayyip Erdoğan için cezaevine girdiği günden itibaren yani başladığını açıklıyor. ANcak Yeşildağ’ın bu tarihten önce de önemli bir suç arşivi var…

Aslen Rizeli olan Hasan Yeşildağ ile ilgili en çarpıcı bilgileri yazan havuz gazetesi yazarı Mahmut Övür…

Kardeşi Engin Civan’ın kızı ile evlendi

İşte Mahmut Övür’ün 16.02.2006 tarihindeki Sabah Gazetesi’nde yer alan yazısından bir bölüm;

” İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Zeki Yeşildağ, müzmin bekârlığa son vermiş ve Washington’da dünya evine girmiş.

Biliyorsunuz, Yeşildağ soyadı İstanbul’un hatta Türkiye’nin yüksek tepelerinde bir hayli etkili… Özellikle Hasan Yeşildağ adı bu köşeyi izleyenlerin hiç de yabancısı değil. Aslında Yeşildağ kardeşlerin inanılmaz yükseliş öyküleri gerilim ve macera romanlarına taş çıkartacak cinsten. Şimdi bu romana yeni bir bölüm daha ekleniyor. Bu bölüm, Yeşildağ ailesine yeni bir ismin katılmasıyla başlıyor.

Washington’da mütevazı bir evlilik töreni… Damat adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zeki Yeşildağ. Gelin adayına gelince…

İşte o ismi duyduğunuzda siz de şaşıracaksınız. Çok değil 12 yıl önce Türkiye’yi sarsan “Civangate” skandalına imza atan, dönemin Emlakbank Genel Müdürü Engin Civan’ı bilirsiniz.

Washington’daki mütevazı düğünün gelin adayı Engin Civan’ın kızkardeşi Müjde Civan.”

Abdi İpekçi suikastinde de vardı. İtirafçı olduğu iddia edildi

Hasan Yeşildağ’ı yandaş Mahmut Övür’ün kaleminden tanımaya devam edelim;

“Ağca yanlışlıkla salıverildikten sonra yakalandığında, kardeşi Adnan Ağca cezaevinin önünde medya ordusu karşısında isyan ediyordu.

Öfkeliydi Adnan Ağca. O öfkeyle ileri geri bir sürü şey söyledi. Söylediklerinin içinde elle tutulamayacak saçma şeyler de vardı, gerçekten düşündürücü iddialar da…

İşte Ağca’nın iddialarından biri:

“Başbakan’ın gizli kasası Hasan Yeşildağ. Hergün gizli gizli görüşme yapıyorlar. Mehmet Ali Ağca’nın suç ortağı Hasan Yeşildağ, Kartal’da beraberlerdi.”

Şaşırtıcı değil mi? Ne demek istiyor acaba?

İnsanın aklına “yine deli saçması bir iddia ortaya atılarak kafaların karışması amaçlanıyor” düşüncesi geliyor.

Ama ya öyle değilse?

İşin doğrusu Adnan Ağca’nın bu sözlerini büyük çoğunluk “deli saçması” olarak değerlendirdi ki, sadece bir televizyon bülteninde yayınlandı. Ve hiç kimse bu sözlerin ne anlama geldiğini de sormadı.”

İsviçre’de uyuşturucu kaçakçılığından hapis yattı

Tuncay Özkan, Milliyet Gazetesi’ndeki köşesinde Hasan Yeşildağ-Tayyip Erdoğan ilişkisini şöyle anlatıyordu.

“Hasan Yeşildağ, Abdullah Çatlı grubunun adamıydı. Sonra bu bağ bitti. Çünkü işe uyuşturucu karıştı.

Hasan Yeşildağ, Türkiye’de Abdi İpekçi dahil cinayetlere karışmış, tutuklanmış, polise konuşmuş ve bazı arkadaşlarını ele vermişti. Kaçaktı İsviçre’de… İsviçre’de uyuşturucu ve örtülü faaliyetlerinden dolayı cezaevinde yattı. Avrupa’da uyuşturucu işini iyi bilenlerden… İsviçre savcılarının ve gizli servisinin bunlarla ilgili bilmediği hiçbir şey yok. Kullanılmışlıkları da çok…

Ama nedense onunla birlikte cezaevinde olanlar bir daha İsviçre’ye giremezken, Yeşildağ İsviçre’yi ikinci vatanı yaptı. Halen kardeşlerinden Ali, çeteci Ali Fevzi Bir’i fidye için kaçırmaktan aranıyor. Cin gibi iki kardeş Hasan ve Zeki Yeşildağ birlikte hem siyaset, hem ticaret yaşamında para ve yer kazanıyor.

Hasan Yeşildağ, dans virtüözlüğü gibi batı toplumunun modernliklerine de olağanüstü uyum sağladığı için hem liberallerin yanında, hem siyasal İslam içinde hiç sıkıntı çekmiyor. Bu ailenin etkinliğinde İsviçre çok önemli bir yer tutuyor. Tayyip Erdoğan “Yeşil-dağ benden üç gün önce cezaevine girmiş arkadaş” diyor ya, zamanlama olarak doğru içerik olarak yanlış.”

“Erdoğan’In cezaevi fedaisi nasıl oldu”

Tayyip, dört aylık tatilini pardon cezasını tamamlamak için Pınarhisar Cezaevini seçmeden önce, Hasan Yeşildağ basit bir çek suçu için aldığı beşbuçuk aylık cezayı Pınarhisar Cezaevinde geçirmek maskesiyle buraya yerleşiyordu. Önce Pınarhisar’dan sekiz tane ev kiralanıyor, buralara güvenilir isimler yerleştiriliyordu. İlçe girişindeki benzinlik kameralarla donatılıyor, böylece ilçeye giriş ve çıkış kontrol altına alınıyordu.

Erdoğan’In görüşme trafiğini de yönetiyordu

Cezaevindeki mahkûmların birçoğu başka cezaevlerine naklediliyor, cezaevi baştan aşağı yeniden tefriş ediliyordu. Yerlere halılar seriliyor, pencerelere perdeler asılıyor, Tayyip kendini evinde sansın, alıştığı nimetlerinden eksik kalmasın diye her türlü konfor sağlanıyordu. Her yana, her köşeye kameralar yerleştiriliyor, silahlı adamlar dört tarafa konuşlandırılarak çok sıkı bir koruma yapılıyordu. Cep telefonu masasından eksik olmayan Tayyip’in görüşme trafiğini de Hasan Yeşildağ organize ediyordu.

Hasan Yeşildağ AKP’li bakan ve milletvekillerinin sofrasında

Kasım 2008’de Rizeliler günü nedeni ile yapılan kutlamalara Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, AKP İl Başkanı Yılmaz Katmer, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu ve Hasan Yeşildağ katılıyordu.

12 Eylül öncesi Ümraniye bombacısı

Eski ülkücü Hasan Yeşildağ 12 Eylül öncesi Ümraniye Bombacısı olarak biliniyordu.

Hasan Yeşildağ’ın karanlık geçmişini gazeteci Mustafa Hoş BİGBOSS kitabında şöyle anlatmıştı;