07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’ın 7 Haziran Korkusu
Erdoğan’ın 7 Haziran Korkusu

Erdoğan’ın 7 Haziran Korkusu

Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Bu sefer “hayır” diyenler terörristtir lafından geri adım attı. “Hayır” diyenler de en az “evet” diyenler kadar saygındır” dedi. Muhalefetin “hayır çıkarsa bir ey olmaz, herkes görevine devam eder” sözlerine “yalan söylüyorlar” diye tepki göstererek “7 haziran sonrası  Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmalı hale geldi dediler” diyerek, kendisinin hedef alınacağını söyledi.

İşte Erdoğan’ın Ankara’daki toplu açılış töreni adı altında düzenlenen “evet” mitingindeki konuşmasından öne çıkan başlıklar;

“7 haziran sonrası cumhurbaşkanlığı makamı tartışmalı hale geldi’ dediler!”

“Ana muhalefetin bugün sistem değişmezse bir şey olmaz, herkes görevine devam eder demesine bakmayın. Her şeyde olduğu gibi bu hususta da yalan söylüyor. 7 Haziran akşamı sivil darbe önlendi dediler. Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmalı hale geldi dediler. İstikrarsızlık çığırtkanlığı yaptılar. Hemen ardından Diyarbakır’da 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü. Öldürenler de öldürülenler de Kürt. Hani bu alçaklar Kürt kardeşlerimizin temsilcileriydi. Bunlar hiç Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olmadı.
Bedeli ne olursa olsun bu terörü bitireceğiz. İnşallah 16 Nisan bunun müjdecisi olacaktır. 16 Nisan tüm kriz tüccarlarına verilecek bir cevap olacaktır. Ankara 16 Nisan’da darbecilere meydanı bırakmamak için evet diyor mu? Ankara FETÖ ihanet çetesini bu ülkeye zarar veremeyecek hale getirmek için evet diyor mu? 16 Nisan’dan sonra konu parlamentoya gelirse ben onaylarım. Şehitlerimizin katillerinin af yetkisini kendimizde bulamayız.”

“Hayır’ diyenler ‘evet’ diyenler kadar saygındır”
“Halk oylamasını yapıyoruz, Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki, ‘Hayır diyenler teröristtir’ diyormuşuz. Kılıçdaroğlu, yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine inanmışız ki, bağlı olmuşuz ki, milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. ‘Evet’ diyen ne kadar saygınsa ‘Hayır’ diyen de o kadar saygındır.”