07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Eğitime Kar Molası
Eğitime Kar Molası

Eğitime Kar Molası

Pazartesi çok sayıda kentte okullar kar nedeniyle tatil edildi. İstanbul’da 9 Ocak Pazartesi okullar tatil mi sorusu da yanıtını buldu. Vali Vasip Şahin açıklama yaparak bu soruya yanıt verdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin twitter’dan yaptığı açıklamada,”İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın(pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir.” dedi.

İşte okulların kar nedeniyle tatil edildiği kentler;

İstanbul’da tatil, Ankara’da değil

İstanbul Valiliği, kenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle, yarın (Pazartesi) ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu.Ankara’da ise yarın okullar açık olacak. Ankara Valisi Ercan Topaca öğrencilerin twitter’dan ‘Okullar yarın tatil mi?’ sorusu üzerine “Sevgili öğrenciler Meteorolojik verilere göre, Ankara’da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmamaktadır. İyi dersler” yanıtını verdi.

Aksaray: il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.

 

Bolu: il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.

Yozgat: il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.

Amasya: il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.

 

Çorum: il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.

 

Balıkesir: 12 ilçesinde okullar tamamen, 7 ilçesinde ise sadece taşımalı sistemde öğrenim gören öğrenciler için yarın için 1 gün süreyle kar tatili verildi. Susurluk, İvrindi, Sındırgı, Savaştepe, Gönen, Bandırma, Erdek, Manyas, Kepsut, Dursunbey, Marmara ve Balya ilçelerinde, ilkokul, ortaokul ve liselerde 09 Ocak Pazartesi günü eğitime bir gün süre ile ara verildi. Edremit, Burhaniye, Gömeç, Havran, Altıeylül, Bigadiç ve Karesi ilçelerinde de 9 Ocak Pazartesi günü taşımalı eğitim gören öğrenciler için de okullar tatil edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel deidari izinli sayılacak.

Manisa: Gördes İlçesi’ndeki tüm okullar, Yunusemre, Selendi, Akhisar, Şehzadeler, Turgutlu, Kırkağaç, Soma ve Salihli ilçelerinde ise taşımalı eğitim gören okullarda eğitime yarın için bir gün ara verildi.
Saruhanlı, Gölmarmara, Sarıgöl, Alaşehir, Köprübaşı, Kula, Ahmetli ve Demirci ilçelerindeki okullarda ise eğitime devam edilecek.

Sakarya: il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.

Samsun:  9 Ocak Pazartesi günü 6 ilçede yaptığı kar tatilini il geneline uygulama kararı aldı ve bütün okulların tatil olduğunu açıkladı.

Konya: Konya merkez ve 7 ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, il merkezinde yarın ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, il genelinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ve hamileler ile özel kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinin de 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. Ayrıca, Akşehir, Kadınhanı, Tuzlukçu, Seydişehir, Ilgın, Altınekin ve Sarayönü ilçelerinde de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Kocaeli: il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.

 

Tekirdağ:  il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.Kente ayrıca hamile ve engelli olan devlet memurlarının da 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

Edirne:  il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacak.

Bursa: il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacak.

Nevşehir:  il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.

Yalova:  il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.

Kastamonu: il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi.

 

Balıkesir: Balıkesir’de, Bandırma ilçesinden sonra 8 ilçede daha olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Manyas, Kepsut, Marmara, Gönen, Dursunbey, Erdek, Savaştepe ve Susurluk ilçelerinde yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacak

Kırklareli:  il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Zonguldak: il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi. Engelli ve hamile kamu görevlileri de 1 gün idari izinli sayılacak.

Düzce:  Akçakoca’yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak.

Tokat:  il genelinde eğitime 09 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi. Aynı zamanda engelli ve hamile memurların yarın izinli sayılması kararlaştırıldı

Çanakkale: Çanakkale merkez ile Çan, Lapseki, Ezine, Yenice, Biga, Bayramiç ve Ayvacık ilçelerinde 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün, Gelibolu ilçesinde 9-10 Ocak tarihlerinde 2 gün eğitime ara verildi. Gökçeada, Bozcaada ve Eceabat ilçelerinde eğitime devam edilecek.

Çankırı: il genelinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Orta ilçesinin tamamında, Atkaracalar ilçesinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda yarın eğitime ara verildi.

Sinop: Saraydüzü ve Erfelek ilçelerinin tamamında, Boyabat ilçesinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda 9 Ocak Pazartesi eğitime ara verildi. Saraydüzü ve Erfelek ilçelerinde kamuda görevli hamileler ile engelliler yarın idari izinli sayılacak.

Bartın: Bartın’da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Kurucaşile ilçesinin tamamında ve taşımalı eğitim verilen tüm okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.