07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Çocuklar Ölmesin”e Ceza
“Çocuklar Ölmesin”e Ceza

“Çocuklar Ölmesin”e Ceza

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanarak “İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” diyen öğretmen Ayşe Çelik hakkında 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

“Çocuklar Ölmesin”e Ceza

Üçüncü duruşması 1 Mart’ta görülen ve hakkında 7 buçuk yıla kadar hapis istenen Ayşe Çelik’in bugün görülen davasında, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Ayşe Çelik’e “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Çelik’in cezası ertelendi.

Destek verenlere beraat

Öğretmen Ayşe Çelik’e destek olmak için kendilerini ihbar eden 38 aydın, sanatçı, gazeteci ve yazar hakkında ise beraat kararı verildi.

Ayşe Çelik, yaptığı savunmada, şunları söyledi;

-Sayın Başkan; Nice kuzu ile kurt hikayesi vardır. Kuzu masumiyeti, kurt ise ard niyetli muktediri işaret eder bu hikayelerde. Derenin aşağısında su içen kuzuya, derenin yukarısında bulunan kurdun ‘neden suyumu bulandırıyorsun!’ demesine benziyor velhasıl halimiz. Kuzunun ne cevap vereceğinin bir önemi yoktur. Maksat kuzuyu yeme ve familyasına mesaj vermedir esasen. Bu dava ile de maksat hasıl olmuş galiba. Kuzu yenmiş, familyaya mesaj verilmiştir.

-Masumiyetime inanan ve sözlerimi sahiplenen bilim insanı, siyasetçi, aydın, sanatçı, hukukçu dostlara teşekkür ederken hala da güncel bir çığlık olduğunu düşündüğüm o sözlerimi tekrar ediyorum; Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın!”