07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Çanakkale’de 2. Deprem

Çanakkale’de 2. Deprem

Çanakkale Ayvacık ilçesinde bugün saat 13.58’de 5.3 büyüklüğünde yeni 2. bir deprem daha oldu. Deprem İzmir’de de hissedildi. Sabah saatlerinde de aynı bölgede 5.5 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşanmıştı.

 

Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi bugün saat 06.51’de meydana gelen ve merkez üssü Ege Denizi olan, Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğündeki deprem ve peşi sıra yaşanan 58 sarsıntı, korku ve paniğe yol açtı. Depremin yıkıcı etki yaptığı Ayvacık’ın Yukarıköy Köyü’nde bazı evler ve ahırlar yıkılırken, 4 kişi hafif yaralandı. Evlerin tek katlı olması sayesinde ciddi bir yaralanmanın olmadığı belirtilirken, ekipler başta Yukarıköy olmak üzere çevre yerleşimlerde çalışma başlattı.

 

“Çok sayıda ev hasar gördü, yaralılar var”

Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, “Yukarıköy 4 yaralı, 50’ye yakın hasarlı ev var. Diğer köylerden Çamköy’de 4 hasarlı ev, Babakale’de 1, Koyunevi’nde 1, Gülpınar’da 7, Kızılkeçeli’de 5, Tuzla’da 4, Balabanlı’da 2, Bademli’de 8 ve Ahmetçe’de 2 hasarlı ev” dedi.
Duvarı 60 santim kalınlığında taş evde yaşayan köy sakinlerinden 55 yaşındaki Alaaddin Yılmaz, “Deprem anında ben ve eşim odamızda, kızım da kendi odasında yatıyordu. Bir anda odamızın duvarı yıkıldı. Can havliyle kendimizi dışarı attık. Canımızı kurtardık. Şimdi de eşyalarımızı kurtardık. Şu an için devlet yetkilileri yok. Yardım bekliyoruz. Destek olan yok” dedi.