07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bilal’in TRT’si
Bilal’in TRT’si

Bilal’in TRT’si

TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın istifasının ardından TRT’nin patronu kim olacak tartışmaları spna erdi. Şenol Göka’nın yerine Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal’in Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı İbrahim Eren TRT’nin yeni genel müdürü oldu.

Bilal’in TRT’si

 

Medyatava’nın haberine göre; Şenol Göka’nın istifasının ardından, TRT Genel Müdürlüğü görevine Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı olan İbrahim Eren getirildi. İbrahim Eren, daha önce de ATV’de görev yapmıştı.

Kanuna aykırı olarak genel müdür yardımcısı yapılmıştı

Mevzuata göre TRT genel müdür yardımcılığına atanacak kişinin ‘kamu kurum ve kuruluşlarında veya temayüz ettiği televizyon, radyo, haberleşme, bilgisayar, telekomünikasyon, elektronik, kitle iletişimi, hukuk, işletme, iktisat, maliye, sanat veya kültür alanında’ en az on iki yıl hizmetinin bulunması gerekiyor. Eren bu 12 yıl koşulunu taşımadan 2013’te Genel Müdür Yardımcılığı’na vekâleten getirildi. Genel müdür olarak atanmasında da aynı koşulun gündeme geleceği, genel müdürlüğün de vekâleten yürütülmesi tartışmasının yaşanacağı öne sürülüyordu.

İBRAHİM EREN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İbrahim Eren, teknoloji ve medya alanında farklı şirket ve kurumlarda üst düzey görevlerde bulundu.
Londra’da bulunan University of Westminster’dan medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Eren, ATV’de 3 yıl boyunca genel müdür yardımcılığı yaptı. 2013 yılından beri Türkiye Radyo -Televizyon (TRT) kurumunda genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu.

TRT’de, TRT 1 ve TRT World’ün de içinde olduğu 11 kanaldan sorumlu olan İbrahim Eren, Türk Telekom AŞ.’de yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra TİAK yönetim kurulu başkanlığı ve International Emmy direktörlüğü görevlerini yürütmekte.