07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Baykal Neden “Hayır” Dediğini Tane Tane Anlattı
Baykal Neden “Hayır” Dediğini Tane Tane Anlattı

Baykal Neden “Hayır” Dediğini Tane Tane Anlattı

CHP eski genel başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Zeytinburnu’nda düzenlenen “hayır” etkinliğine katıldı. ‘Başkanlık sistemi’ne ilişkin uyarılarda bulunan Baykal, getirilmek istenen sistemin çıkmazlarını tane tane anlattı.

İşte Deniz Baykal’ın konuşmasından başlıklar;

“Başbakanken işlediği suçlardan da yargılanamayacak”

“Yani başbakanlığı döneminde işlediği suçlarla ilgili olarak… Bir iddia ortaya atıldığı zaman, “Bir dakika denilecek. Bu adam cumhurbaşkanı’ denilecek. Mesala birisine komplo yapsa mesala… Ve bu komplo zaman içinde, işaretleri çıkmaya başlasa, başladı. Davalar açıldıkça açıklamalar falan dökülecek öyle gözüküyor. Yavaş yavaş şekillense kimin talimatıyla kimin yönlendirmesiyle bu işlerin olduğu ortaya çıksa ve ondan bir mahkumiyet olsa onun statüsü ne olacak? Bu göreviyle ilgili bir suç değil adi bir suç ne olacak o zaman? O da aynı…”

“Cumhurbaşkanı çekse birisini vursa ne olacak?”

“Peki geçmiş suçları bıraktık Şimdi Allah göstermesin seçilecek olan cumhurbaşkanı çekse birisini vursa ne olacak? Mecliste daha önce böyle bir iki olay oldu vuruldular anında hemen o suçüstü uygulaması yapıldı. Meydanda gitse vursa ne olacak? Var mı gelir ‘burası dağ başı mı? kim olursan ol o bir vatandaş ne olursan ol gel buraya’ diyecek bir babayiğit var mı? yok! Ne olacak 400 kişiyi bul.”

 

 

 

“Tek adamı güçlü devletler ister”

“Güçlü devletler karşılarında tek adam isterler. Çünkü tek adamı ikna etmek, korkutmak mümkündür.”

“Milli egemenlik anlayışında saygısızlık”

“İşin temelinde milli egemenlik anlayışında saygısızlık yatıyor. Yüzde 51’le geçilen, Meclis’i tek başına fesh ediyor. Olmaz arkadaşlar. Sen yüzde 50 ile seçiliyorsun, burada milletin tamamı var. İktidarı oluşturmayan azınlık soru sorma hakkına sahip. Genel düzenlemede ne gensoru, ne güvenoyu var.”