07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adalet Yürüyüşü 14. Gününde
Adalet Yürüyüşü 14. Gününde

Adalet Yürüyüşü 14. Gününde

CHP Milletvekili Ens Berberoğlu’Nun tutuklanmasının ardından başlatılan, “Adalet Yürüyüşü”nün 14. gününde Kılıçdaroğlu  yaptığı açıklamada, “provokasyon” uyarısı yaptı.

Adalet Yürüyüşü 14. Gününde

Adalet Yürüyüşü’nün 14. gününde, aralarında Erkan Baş, Canan Kaftancıoğlu, Levent Gümüş, Burak Yücel ve Hakan Gülseven’in de bulunduğu Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri Adalet Yürüyüşü’ne katıldı. Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala ile Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran Adalet Yürüyüşü’ne katılan isimler arasındaydı. Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş da yürüyüşte yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu Düzce çıkışında kalabalık bir grupla Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal karşıladı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü”nün 14.gününe, Düzce Kalıcı Konutlar yolu Yunus Market mevkiinden başladığı yürüyüş öncesinde kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Yürüyüşümüzün 14. günündeyiz yine güzel bir gün. Güneşimiz olağanüstü bir doğamız var. Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli, güzel hale geliyor” açıklamasında bulundu.

“Bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak”

“Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşe katılan vatandaşlarım hep birlikte alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz güzel bir örnek olması açısından Türkiye geleneği açısından güzel bir örnek olması açısından son derece önemli. Adalet, adalet adalete dedik ve bağlamda yürüyüşüme devam ediyoruz. Azimli, kararlıyız”

“Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız”

“İstanbul’a kadar gülerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olmasın. Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız. Dün de söylemiştim 12 maddelik bir uyarı metni genelge hazırlamıştık. Katılımcıların tamamı bu genelgeye uydu. Bütün katılımcılara yürekten teşekkürlerimi sunuyorum”