07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adalet Yürüyüşüne Seviyesiz Tepki
Adalet Yürüyüşüne Seviyesiz Tepki

Adalet Yürüyüşüne Seviyesiz Tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlatılan Adalet Yürüyüşü 13. gününü geride bıraktı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler bu gece Düzce kent merkezinde kamp kurdu. AKP’li Belediye kamp yanındaki yola hayvan gübresi döktü.

Adalet Yürüyüşüne Seviyesiz Tepki

Düzce’nin merkezinde Kılıçdaroğlu’nun kamp kurduğu alanın hemen yanındaki yola kamyonla hayvan gübresi döküldü. BirGün gazetesi muhabiri  Uğur Şahin görgü tanıklarının kamp alanının yanına dökülen gübrenin belediye tarafından döküldüğünü söylediğini bildirdi.. Hayvan gübresinden etrafa yayılan kötü kokunun kamptakileri etkilediği bildirildi.

“Provoke edilmek isteniyor, boyun eğmeyeceğiz”

Olayın ardından CHP’li vekiller basına açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, ‘Provoke edilmek isteniyor, boyun eğmeyeceğiz. Sabah yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bu siyasi bir anlayışın göstergesidir. Küfürler edildi yürüyüşümüzde, sadece alkışladık. Provakasyonlar cevap vermeyeceğiz. Ancak bu ahlaki değildir. Bu eylem toplumu germeye yöneliktir.” dedi.

“Bugün bu pisliği dökenlerin de adalete ihtiyacı olacaktır”

Gülay Yedekçi ise, ”Yürüyüşümüz kutsaldır. Adaletli bir yaşamak isteyenlerin yürüyüşüdür. Bugün bu pisliği dökenlerin de adalete ihtiyacı olacaktır. Burada kamp yapanlar kilometrelerce yol yürüdü böyle bir muameleye maruz kaldılar. Bu olay bir anlayışın göstergesidir. Kınıyoruz.” dedi.

Gübreyi döken araç bulundu: 3 bin lira ceza kesildi

Kamyon yaklaşık 500 metre ileride terk edilmiş halde bulundu. Sürücü ise bulunamadı. Yapılan incelemede kamyonun E.B.’ye ait olduğu, ancak sürücünün farklı olduğu tespit edildi. Kamyon, çekici ile otoparka çekilirken daha sonra sürücünün de saptanarak yakalanması için çalışma başlatıldı. Kamp alanında kötü kokuya neden olan gübre yığını bir süre sonra Yenişehir İlçe Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi.

Sürücü yakalandı: 3 bin lira ceza kesildi

Sabah saatlerinde ise yola tezek döken kamyon sürücüsü ve 2 arkadaşının yakalandığı haberi geldi. Gözaltına alınan İlhami Ç., Serdar Arslan S., ile Serdar A.’nın adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan araç sahibine de farklı maddelerden 3 bin lira para ceza kesildiği açıklandı.

“Bizde misafire ikramda bulunmamak ayıptır”

Bu arada gözaltındaki sürücü S.A.’nın, gübreyi dökerken çekilen görüntüyü sosyal medya hesabında “Bizde misafire ikramda bulunmamak ayıptır” notuyla paylaştığı ortaya çıktı.