07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Açık Oy Skandalı
Açık Oy Skandalı

Açık Oy Skandalı

Tek adam yönetimi için getirilen ‘Anayasa değişikliği teklifinde oylamaya geçildi. Teklifin maddelerine geçilmesine ilişkin ilk oylamaya 480 milletvekili katıldı. 338 oyla 330 sınırının üstünde kabul çıkarken, 134 ret, 2 çekimser, 5 boş ve 1 geçersiz oy kullanıldı.

Anayasaya aykırı olmasına rağmen kabinlere girmeden kullandıkları oyları göstererek gizli oylamayı ihlal eden AKP’lilere Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.

Gizli oy kullanmayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Suç işliyorsun” diyen CHP’lilere, “Hadi lan. Suç işliyorum sana mı sorucam” diye yanıt verince gündeme oturdu.

Oylama esnasında AKP’li milletvekillerinin Meclis kürsüsünün olduğu yerde cep telefonlarıyla oy kabinlerini fotoğrafladığı görüldü.

akp

Anayasa değişikliği için gereken şartlardan birisi olan kapalı oylamada AKP’li vekillerin verdikleri oyları alenen göstermesi ise başka bir tartışma yarattı. Kardeşi Ayhan Deligöz “FETÖ”den gözaltına alınan AKP milletvekili Orhan Deligöz oyunu göstere göstere kullandı.

acik-oy

CHP Milletvekili Tuncay Özkan kabine girerek açık oy kullanmalarını söyleyen AKPli vekillerle tartıştı

CHP Milletvekili Muharrem İnce de Anayasa’nın gizli oy maddesini hatırlattı

Teklifin maddelerine geçilmesine ilişkin ilk oylamaya 480 milletvekili katıldı. 338 oyla 330 sınırının üstünde kabul çıkarken, 134 ret, 2 çekimser, 5 boş ve 1 geçersiz oy kullanıldı.