07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 7 AKP’li Başkanın Daha İstifası Gündemde
7 AKP’li Başkanın Daha İstifası Gündemde

7 AKP’li Başkanın Daha İstifası Gündemde

4’ü Büyükşehir 6 AKP’li belediye başkanının istifası istenmiş ve bu isimler art arda istifa etmişlerdi. Şimdi ise Ankara kulislerinde konuşulan yeni bir iddia var. O da “7 ilde daha belediye başkanlarının istifasının isteneceği” yönünde.

7 AKP’li Başkanın Daha İstifası Gündemde

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle başlayan istifa furyası devam ediyor. 4’ü Büyükşehir 6 kent belediye başkanının istifası istenmiş ve bu isimler art arda istifa etmişlerdi. Şimdi ise Ankara kulislerinde konuşulan yeni bir iddia daha var. O da “7 ilde daha belediye başkanlarının istifasının isteneceği” yönünde.

Daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasının istendiğini duyuran Kanal D’den Seçil Özer “Gaziantep, Antalya, Trabzon, Ordu, Uşak, Nevşehir, Afyonkarahisar Belediye Başkanlarının istifalarının isteneceği” iddialarının olduğunu aktardı.

 

 

İstifası isteneceği öne sürülen AKP’li başkanların arasında daha önce Bakan Numan Kurtulmuş’un da bulunduğu protokolde Emniyet Müdürü ile yumruklaşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve “istifa etmem için Erdoğan’In iması yeter” diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de var..

KİMLER İSTİFA ETMİŞTİ?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel daha önce hakkında çıkan bu iddialarla ilgili konuşmuş, “Cumhurbaşkanımızın iması bile istifa etmem için yeterli” demişti.

AKP’deki istifa operasyonunda şimdiye kadar; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nİğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş art arda görevlerini bırakmışlardı.