07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “15 Temmuz’un Devamı Niyetiyle Bir Araya Gelmişlerdi”
“15 Temmuz’un Devamı Niyetiyle Bir Araya Gelmişlerdi”

“15 Temmuz’un Devamı Niyetiyle Bir Araya Gelmişlerdi”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Büyükada’da gözaltına alınan insan hakları savunucuları için “Acaba Büyükada’daki bir otelde niçin toplanmışlardı. 15 Temmuz’un devamı niyetinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdi” dedi..Erdoğan, Selahattin Demirtaş için ise “terörist” ifadesini kullandı.

İşte Tayyip Erdoğan’ın G-20 zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısından başlıklar;

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Zirvenin en önemli gündem maddelerinden biri de terörle mücadeleydi. Küreselleşen terör tehdidiyle mücadelenin terör örgütleri karşısında ilkeli, tutarlı ve kararlı bir duruş sergilenmesinden geçtiğini vurguladık. Terör örgütlerine karşı çifte standardı bırakmadan, uluslararası işbirliği ve dayanışmayı sağlamadan bu konuda mesafe kat edemeyeceğimizin altını çizdik.
Terörle mücadelede eylem planına elimizden gelen desteği vereceğiz. Diğer ülkelerden de bu konuda destek bekliyoruz. G-20 zirvesinde Alman polisinin ortaya koyduğu fedakarlığı görmezden gelemeyiz. Alman polisine teşekkür ediyorum.”

“15 Temmuz’un devamı için bir araya gelmişlerdi”

“Acaba Büyükada’daki bir otelde niçin toplanmışlardı. 15 Temmuz’un devamı niyetinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdi”

 “Teröristler batı ülkelerini güvenli liman olarak görüyor”

“Geçen yıl 15 Temmuz gecesi ülkemizde kanlı bir darbe teşebbüsünde bulunan ve 250 vatandaşımızı hunharca şehit eden, 2 bin 193 vatandaşımızı da yaralayan terör örgütünün militanları, Batı ülkelerini kendilerine güvenli liman olarak görüyorlar. Bu tablonun, özellikle 15 Temmuz gecesi demokrasiye canı pahasına sahip çıkan milletimizi rahatsız ettiğini, daha da ötesi rencide ettiğini özellikle belirtmek isterim. Sınırlarımızın hemen yanı başında terör örgütlerinin desteklenmesi, silahlandırılması, bölgede terör adacıkları oluşturulmasına kesinlikle sessiz ve tepkisiz kalmayacağız. Ülke güvenliğimizi tehdit eden oluşumlara karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanmakta tereddüt göstermeyeceğiz. Terör örgütlerine verilen silahları topraklarımızda yapılan eylemlerde ele geçiriyor olmamız, sorunun şimdiden mevcut sınırlarının dışına taşmaya başladığına işaret etmektedir. Dün bölgede dağıtılan ve bugün namlusu bize yöneltilen silahların yarın dünyanın başka yerindeki eylemlerde kullanılmayacağının garantisi yoktur.

“Katar’a yönelik yaptırımları doğru bulmuyoruz”

“Katar’a yönelik ithamları haksızlık olarak değerlendiriyor, yaptırımları da doğru bulmuyoruz. Dünyadaki her ülke gibi Katar’ın da egemenliğine saygı duyulmalıdır. Daha önce de ifade ettiğim gibi, kardeş kavgasının kazananı olmaz.
KKTC ile beraber gerek Annan Planı’nda, gerek mevcut süreçte önde olduk. Ancak tüm çabalara rağmen zirve sonuçsuz kaldı. Sonuçtan büyük üzüntü duyuyoruz. Bu tablo, soruna BM parametreleri çerçevesinde çözüm olmayacağını gösteriyor. Türkiye, sorunun çözümüne farklı parametrelerle katkı sağlama çabalarını yine sürdürecektir. Aynı tutumu ilgili tüm taraflardan bekliyoruz. Olmadığı takdirde şüphesiz ki B planı, C planı, bunlar da düşünülmeye başlanacaktır. Elbette bu konuda gereken değerlendirmeleri yapacak, sonucu kamuoyu ve muhataplarımızla paylaşacağız.”

“Basın mensupları da suç işler”

(Türkiye’de tutuklu Alman gazeteci Deniz Yücel’le ilgili soruyu yanıtlarken) “Ben şiir okuduğum için hapse girmiş biriyim. Siz herhalde bunu bilmiyorsunuz. Bu yargının sorunudur. Yargı bu konuda gerekli kararı vermiştir. Basın mensupları da suç işler.
Buradaki vatandaşlarımla salon toplantısı yapmama tahammül edemediler. Bunu hangi özgürlük anlayışıyla bağdaştıracağız? Benim siyasi intihar dediğim budur. Bu bumerang döner sahibini de vurur. Ama PKK terör örgütünün dağdaki eşkıyalarına oradan bağlantı kurulmasına izin verdiler.”

“Sözde bir adalet yürüyüşü var”

“Şu anda Türkiye’de, işte neredeyse 20 günü aştı, ana muhalefet partisinin düzenlemiş olduğu sözde bir adalet yürüyüşü var. Devam ediyor. Halbuki sözde adalet yürüyüşünü yapanlar partilerinin içinde genel başkanlığa aday olanlara adaylık hakkı vermiyorlar. Bu tür gariplikleri yaşıyoruz fakat bunların hepsini aşacağız””

“Bizim için Irak’ın bütünlüğü çok önemlidir”

(Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki bağımsızlık referandumu) “Irak’ın bağımsızlığı için referandum yanlış. Barzani’ye dedik ki ‘Bu yanlış bir yoldur. Bundan vazgeç’ diye. Doğrusu şu anda hangi konumdalar bilmiyorum. Ama bu konudaki direnmeleri onlara kaybettirir diyorum. Bizim için Irak’ın bütünlüğü çok önemlidir.
Irak’ta bölünme başalrsa bir taraftan Türkmenler başlar. Siz Irak’ın parçalanmasını ister misiniz? Biz istemiyoruz. Bu bölünmeye izin mi verelim. Barzani’ye her zaman en büyük desteği biz verdik hala da veriyoruz. Bölünmeyin diyoruz. Bunu her zaman sayın Barzani’ye de söyledim.”

“Demirtaş bir teröristtir”

(Cezaevindeki Selahattin Demirtaş için) S”öylediğiniz kişi bir teröristtir. Kürtleri sokağa dökmüştür. Bizim arkamızda YPG var, PKK var diyen bir kişidir. Yargı onlarla ilgili ne karar verirse odur.”