07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Zürih’te Camiye Silahlı Saldırı
Zürih’te Camiye Silahlı Saldırı

Zürih’te Camiye Silahlı Saldırı

İsviçre’nin Zürih kentindeki bir camide silahlı saldırı sonucu 3 kişiyi yaralandı.Saldırgan da bir süre sonra olay yeri yakınındaki bir köprünün altında ölü olarak bulundu. İntihar ettiği düşünülüyor.

Zürih Polis Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Zürih’te bir saldırganın camide silahlı saldırıda bulunduğu ve 3 kişiyi yaraladığı duyuruldu. Can kaybı olmadığının belirtildiği açıklamada, saldırı sonrasında kaçan saldırganı bulmak için araştırma yapıldığı ifade edildi.

Saldırıda yaralanan 3 kişinin 30, 35 ve 56 yaşlarında, kaçan saldırganın ise yaklaşık 30 yaşında olduğu belirtildi.

 

Polis kaynakları, saldırganın olay yeri yakınlarındaki köprünün altında ölü olarak bulunduğunu açıkladı. Saldırganın bir gün önce de bir kişiyi de öldürdüğü ortaya çıktı.

Polis, cami saldırısından sonra intihar ettiği tahmin edilen saldırganın, Gana asıllı bir İsviçre vatandaşı olduğunu belirtti.

AFP’nin haberine göre, 24 yaşındaki saldırgan, cami saldırısından bir gün önce de Zürih’teki bir çocuk parkında bir İsviçre vatandaşını bıçaklayarak öldürdü.

Saldırıda yaralanan üç kişinin 30, 35 ve 56 yaşlarında olduğu belirtildi.

Zürihteki cami saldırısında flaş gelişme

Camiye düzenlenen saldırı sonrasında bölgeye yakın bir yerde bir ceset bulundu ve olayla bağlantısı araştırıldı.

Saldırının düzenlendiği caminin daha önce Türk toplumunun denetiminde olduğu, son dönemlerde ise camiyi başta Somalililer olmak üzere Afrikalıların yoğun olarak ibadet için kullandığı belirtildi.

CAMİ MÜHÜRLENDİ

Saldırının arından “Islamisches Zentrum” camisi, İsviçre polisi tarafından mühürlendi. Zürih’te dün 17.30’da meydana gelen saldırının ardından polis, cami yakınlarındaki caddeleri trafiğe kapatarak geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Çalışmalarını tamamlayan Zürih polisi, silahlı saldırının gerçekleştirildiği “Islamisches Zentrum” camisini mühürleyerek bölgeden ayrıldı. Caminin ne zaman ibadete açılacağına ilişkin bilgi verilmedi.