07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yusuf…Yusuf Arşiv
Yusuf…Yusuf Arşiv

Yusuf…Yusuf Arşiv

Fetullah Gülen güezellemeleri ile sık sık gündeme gelen yandaş Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan’ın bugünkü yazısıyla gülünç oldu…Kaplan yazısında “Gülenizm, Kemalizm’in çocuğudur!” dedi…

İşte Yandaş yazarın bugünkü yazısından başlıklar ve daha önceki Fetullah Gülen güzellemeleri;

“Gülenizm, Kemalizm’in çocuğudur!”

“Yazının sonunda söyleyeceğim şeyi başında söyleyeyim:
Gülenizm, İslâm’ı dönüştürme projesidir ve Kemalizm’in çocuğudur.
Kemalizm, Gülenizm’e 40 yıl boyunca “can” verdi; Gülenizm ise, Kemalizm’e kan veriyor, önünü açıyor şimdi…”

“Laik Türkiye kendi medeniyet iddiaları olmayan bir nesne sadece”

“Türkiye, başkalarının kurdukları dünyada, onların kavramlarıyla yaşamaya çalışan bir figüran rolü oynuyor sadece. Adı üstünde, “laiklik” / sekülerizm, Batılıları özetleyen yegâne kurucu çerçeve olduğu için, Laik Türkiye, kendi medeniyet iddiaları olmayan, başkalarının dünyasında oraya buraya sürüklenen bir nesne sadece.
Türkiye’nin sekülerleşme / Batılılaşma serüveni, tepeden laik bir toplum icat etme talihsizliği, çıkmaz bir sokağın içine itilmesi yani!”

“Gülenizm, İslâm’ı protestanlaştırarak direnç noktalarını kırma projesidir”

“Kemalizm, toplumu sekülerleştirme projesiydi. Bu toplumun bin yıl boyunca dünya tarihini yapmasını mümkün kılan İslâmî iddialarını terketme, inkâr etme fikri.
Kemalistler-laikler, buna çağdaşlaşma projesi, diyegeldiler. Oysa bu, ağdaşlaşma’yla sonuçlanacaktı kaçınılmaz olarak. Olmayacak duaya amin demekti bu! Köksüz ağaç meyve vermezdi, çünkü!
Gülenizm ile Kemalizm’in yolu tam bu noktada kesişiyor:
Gülenizm, İslâm’ı protestanlaştırarak dönüştürme, direnç noktalarını kırma, ruhunu yok etme, küresel sisteme boyun eğdirme projesidir ve Kemalizm’in çocuğudur.
Kemalizm ile Gülenizm arasındaki tek fark şu: Kemalizm, (tıpkı Gülenizm gibi takiyyenin en büyüğünü yaparak) irticayı yok etmeye çalıştığını söyledi onyıllarca. Asıl hedefi, bu toplumu tepeden tırnağa laikleştirmek ve ülkenin İslâmî iddialar üzerinden yeni bir medeniyet yolculuğuna soyunmasının önünü tıkamaktı.
Özetle, irtica takiyyesi yapsa da, Kemalizm, doğrudan İslâm’ı devre dışı bırakmayı hedeflemişti. Tutmadı. Püskürtüldü bu proje.
Gülenizm ise, İslâm’ı içerden dönüştürme projesi. Bu da tutmayacak ve püskürtülecek inşallah.”

Kemalizm, Gülenizm’e can verdi. Gülenizm ise, Kemalizm’e kan veriyor.”

Özetle: Gülenizm, Kemalizm’in çocuğudur: 28 Şubat sürecinde yaşananlara bakmak bu yakıcı gerçeği görmek için yeterli: Kemalizm, Gülenizm’e can verdi. Gülenizm ise, Kemalizm’e kan veriyor.
Kemalist-laik-ulusolcular, o yüzden, FETÖyü bahane ederek bütün cemaatlerin altını oyuyorlar.
Fakat asıl hedef, cemaatler değil; asıl hedef, İslâm!
28 Şubat’tan daha karmaşık, kafa karıştırıcı, son derece sinsi / postmodern ve tehlikeli bir oyun oynanıyor. Cemaatleri gösterip, İslâm’ı vuruyorlar! İğrenç bir tezgâh bu!
Zokayı yutmamak, oyunu görmek ve püskürtmek zorundayız. Bu ülkenin has çocukları, hâinler, düzenbazlar ve namussuzlar kadar cesur olamazsa, bu ülke batar -Allah muhafaza!

Şimdi gelin bir de Odatv’nin toparladığı yandaş Yusuf Kaplan’ın daha önceki Fetullah Gülen yazılarına bakalım;

Yusuf Kaplan, Yeni Şafak Tarih: 05 Şubat 2001. “Türkiye’nin Müslümanlık’la İmtihanı”

“Fetullah Gülen yeterince takir edilmiyor”

“Ben, bütün tartışmalı yanlarına rağmen, Fethullah Hoca’nın geliştirdiği ufkun ve bu ufkun ortaya koyduğu çabaların hakettiği şekilde takdir edilmediğini, Amerika’daki çalışmaları görünce bihakkın farkettim. Fethullah Hoca, henüz işin ve yolun başında; ama sınır tanımayan o ufku, basireti ve ferasetiyle, tartışmalı ve mutlaka tartışılması gereken yanlarına rağmen, yarın Amerika’da çok büyük işlere imza atabilir: Bu, hem Amerika’yı içine sürüklendiği, insanı, toplumu ve demokrasiyi sanallaştıran ve buharlaştıran açmazdan kurtaracak bir “diriliş” yolunun kapısını; hem de İslâm dünyasının makus talihini yenmesini mümkün kılacak koridorları açabilir.

Yusuf Kaplan, Yeni Şafak Tarih:19 Ocak 2012 “Bediüzzaman’ın açtığı nebevî çığır-3”

Fetullah Gülen tek başına başarmış

“Yine Türk eğitim sisteminin Tanzimat’tan bu yana başaramadığı şeyi -pek çok bakımdan- tek başına başardığını söyleyebileceğimiz Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “öğrenci”lerinin gerek ülkemizde, gerekse bütün dünyada açtıkları okullarla gerçekleştirdikleri eğitim modeli de çeşitli yönleriyle irdelenmeli/ydi.“

“Gülen ve talebeleri bu ülkenin emniyet sübabıdır”

csejoftwaaq-kwk

İşte Yusuf Kaplan’dan cemaate dersaneler konusunda sınırsız destek yazısı

csel68kwaaasexf