07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yine İstihbarat Zafiyeti mi Var?
Yine İstihbarat Zafiyeti mi Var?

Yine İstihbarat Zafiyeti mi Var?

Beşiktaş’tai hain saldırıda 30’u polis 38 kişi hayatını kaybetti, 155 kişi de yaralandı. Peki kentin merkezine 350 kg patlayıcı nasıl girdi? Terör saldırısına ilişkin bir istihbarat var mıydı? İşte akıllara “istihbarat zafiyeti var mıydı?” sorusunu getiren detaylar…

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre emniyet 81 ilin valiliklerine terör saldırısına ilişkin yazı göndermişti.

İşte o 3 KAsım tarihli uyarı yazısı;

“Terör örgütlerinin sansasyonel eylem gerçekleştirme arayışında olduğu bugünlerde halkımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, havaalanları, limanlar, turizm bölgeleri, spor alanları, Marmaray, yüksek hızlı tren gibi raylı sistem, istasyon ve durakları, otogar, otobüs, metro durak ve istasyonları ile petrol boru hatları, enerji nakil hatları, barajlar gibi ekonomik ve stratejik önemi haiz tesisler ve benzerlerinin güvenliğinin tam olarak sağlanması önem arz etmektedir”

Valiliklerin alması gereken “güvenlik tedbirleri” ise şöyle sıralanmıştı:

– Kameralar sürekli incelenecek

– Arama yapılmayan kişi kalmayacak

– Otoparklarda araç kalmayacak

5 Aralık’ta Diyarbakır açıklaması

5 Aralık tarihinde Diyarbakır Valiliği’nden yapılan ve 2 teröristin yakalandığına dair açıklamada, teröristler için “Muhtemel terör olaylarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında, sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için dağ kadrosundan geldiği tespit edilen” ifadeleri kullanılmıştı.