07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkiye Çocuklarına Ağlıyor
Türkiye Çocuklarına Ağlıyor

Türkiye Çocuklarına Ağlıyor

İstanbul Beşiktaş’taki iki terör saldırısında 30 polis ve 8 sivil şehit düştü. Bir kişinin kimliği ise henüz belirlenemedi. Ölenlerin ortak noktası daha çok genç olmaları..21 yaşındaki polis Mehmet de 19 yaşındaki tıp öğrencisi Berkay da hayatın daha çok başındaydı. Hain bir terör yüzünden şimdi yoklar.. Ve diğerleri de..

Saldırıda Hayatını Kaybedenler

POLİSLER: Adem Oğuz (31), Ali Aksoy (26), Okan Doğan (23), Adem Serin (24), Mehmet Zengin (21), Soner İdil (27), Mustafa Öztürk (27), İlker Uylaş (27), Durmuş Öcal (21), Yasin İke (24), Mehmet Zengin (21), Mehmet Atıcı (22), Hüseyin Akyüz (21), Hasan Bilgin (26), Vefa Karakurdu (43), Hüseyin Dalgılıç (33), Murat Yılmaz (22), Oğuzhan Duyar (22), Metin Düzgün (27), Nazif Emre Horoz (24) Süleyman Sorkut (23) Kadir Yıldırım (41), Hamdi Dikmen (29), Bora Çelik (24), Mustafa Kemal Devrilmez (21), Çetin Sarıkaya (29), Uğur Ürker (29), Hakan Tanrıkulu (23), Mehmet Taş (24), Enes Çiçek, Halil Usta, Osman Börkoğlu (25), Ali Osman Şahin (22), Yakup Çapat, Berkay Akbaş (21)

SİVİLLER: Velat Demiroğlu (24), Ahmet Dokuyucu (38), Yasin Görkem Yazıcı, İsmail Koç, Tunç Uncu (29), Selin Çelik (28) Berkay Akbaş (19)

BBC Türkçe’den Rengin Arslan ve Fundanur Öztürk saldırıda hayatlarını kaybedenlerin öykülerini yazdılar. İşte teröre kurban gidenlerin öyküleri;

Berkay Akbaş: ‘Pırıl pırıl, yüksek ideali olan, aşırı hümanist bir çocuk’

berkay1

Akbaş 19 yaşındaydı. Ankara’daki Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ikincisi sınıf öğrencisiyken iki günlüğüne İstanbul’a gelmişti. Patlama olduğu sırada taksideydi.
Ailesi Cumartesi akşamı çocuklarına ulaşamadığında sosyal medya üzerinden fotoğraflarını yayımlayarak yardım istedi.
Ancak Berkay’ın, hayatını kaybeden siviller arasında olduğu ortaya çıktı.

berkay

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan baba Salim Akbaş, oğlunu, “Benim evladım pırıl pırıl, çağdaş, Atatürkçü, çok başarılı, yüksek ideali olan, sevecen, aşırı hümanist bir çocuktu” diye tarif ediyor.
Ortaokul ve liseyi de Ankara’da okuyan Berkay Akbaş’ın, yaz aylarında Sinop’a döndüğünü, son patlamalar nedeniyle oğlunu “tedirgin etmeden” uyarmaya, tembih etmeye çalıştığını anlatıyor Akbaş.

Ölenlerin ardından “şehit” denmesine ise tepkili baba Akbaş. “Çocuklarımıza iyi bir eğitim verme adına, pek çok özveride bulunduk ama 19 yaşında bir çocuğu devletin aczinden kaybettik. Bunun adına şehit denmesini ısrarla ve ısrarla reddediyorum” diyor.
Akbaş ekliyor: “Herkese şehit hapı yutturularak insanların acıları bastırılıyor. O yüzden şehit denmesi. Devletin aczi şehit kelimesiyle kapatılacaksa benim oğluma şehit denmesin. Devletin bir aczi var burada.”

Mehmet Zengin: 21 yaşında, göreve üç ay önce başladı

mehmet

Çorumlu polis memuru Mehmet Zengin de Cumartesi akşamı statta maç için görevlendirilen çevik kuvvet polislerinden biriydi.
21 yaşındaki Zengin üç ay önce göreve başlamıştı.
Ölümü haberini hem kuzeni Emine Zengin hem de ev arkadaşı polis memuru Hüseyin Yücetaş sosyal medya üzerinden duyurdu.
Haber, Ankara’da yaşayan annesi Birsen ve babası Kadir Zengin’e ise sağlık ekipleri eşliğinde verildi.

Tunç Uncu: ‘Esprili, yardımsever ve tam bir Beşiktaş sevdalısı’

tunc

Beşiktaş Kulübü resmi internet sitesinden, Kartal Yuvası mağazası çalışanı 29 yaşındaki Tunç Uncu’nun saldırıda hayatını kaybettiğini açıkladı.
Uncu’nun Zincirlikuyu Camii’nden kaldırılan cenazesine Beşiktaş Kulübü’nün yöneticileri ve aralarında Caner Erkin’in de bulunduğu bazı futbolcular katıldı.
BBC Türkçe’ye konuşan Uncu’nun Kartal Yuvası mağazalarından iş arkadaşı Melisa Güliyor, “Tunç, Beşiktaş’a gönül veren biriydi. Kendisini bir kere olsun üzüntülü görmedim. Çok esprili ve yardımsever bir arkadaşımdı” diyor. Uncu’nun cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. Tabutuna Türk bayrağı ile Beşiktaş bayrağı ve forması sarıldı.

Vefa Karakurdu: ‘Bursaspor maçı olaysız bitti’ demişti

vefa

Saldırıda hayatını kaybeden Vodafone Arena’dan sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu evli ve 2 çocuk babasıydı. Babası emekli emniyet müdürü olan Karakurdu, 2008 yılında kardeşini trafik kazasında kaybetmişti.
Karadeniz Ereğli Lisesi’nden mezun olduktan sonra polis koleji sınavlarını kazanarak okulu bitiren Karakurdu’nun yaklaşık 15 yıl önce emniyet teşkilatında görev yapmaya başladığı öğrenildi.
Patlama yerinden saniyeler önce geçen Habertürk Muhabiri Kartal Yiğit, patlamadan önce Karakurdu ile karşılaştığını ve kendisine şu sözleri söylediğini aktardı:
“Kardeşim buralarda durma’ dedi. Sonra tanıdık birbirimizi. O bana, ben ona sarıldım. ‘Ya görüyor musun, bin 500 Bursalı taraftar geldi. Beşiktaş stadına ilk kez geldiler. Yıllar sonra. Sabah gişelerden aldık. Bak olaysız bitti. Şimdi yine gişelere bırakacağız. Olaysız bitti ama bak sabahtan beri kaç tane polis peşlerinde güvenliklerini sağlamak için çaba harcıyor.”

vefacarsi

Karakurdu’nun cenazesinin, memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde defnedileceği öğrenildi.
Beşiktaş taraftarları, Twitter hesaplarından Karakurdu için bir taziye mesajı yayınladı.

Velat Demiroğlu: Patlamaya kullandığı dolmuşun içinde kırmızı ışıkta yakalandı

vedat

Diyarbakır Velat Demiroğlu bir dolmuş şoförüydü. Kırmızı ışıkta durduğu sırada meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybetti.
24 yaşındaki Demiroğlu’nun Facebook fotoğrafı ise bombalamalara tepki gösteren bir görseldi.
Burada şöyle yazıyordu: “Görüşü ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun ölüm istemiyoruz. Hiçbir neden insan hayatından önemli değildir.”

vedat1

Demiroğlu’nun Facebook’taki kapak fotoğrafı ise Ankara Garı’ndaki 10 Ekim saldırısında çekilmiş bir fotoğraftı.
Ölümünün ardından arkadaşları sayfasında, askerlik fotoğraflarını paylaşarak acılarını dile getirdiler.

İlker Uylaş: Babası emniyette bekçi, ağabeyi de polis memuru

ilker

Babası da Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bekçi olan İlker Uylaş 7 yıldır polis memuru olarak çalışıyordu. Ağabeyi de polis memuru. 27 yaşındaki Uylaş dört aylık evliydi.

Adem Serin: Ailesi onu aramaya İstanbul’a, polisler kötü haberi vermeye Gaziantep’e gitti

adem

24 yaşındaki Adem Serin, Gaziantep’te temizlik işçisi bir anne babanın oğluydu.
Anne İsminur ve baba Şefik dün patlamanın haberini aldıktan sonra oğullarına ulaşamayınca İstanbul’a geldiler.
Bu nedenle, ölüm haberini vermek için gelen polisler ise onları evlerinde bulamadı.
Ailenin yaşadığı sokağa ve ailesinin evine Türk bayrakları asılırken, aynı sokakta taziye çadırı kuruldu. DHA’nın haberine göre, hayatını kaybeden polis memuru bir ay sonra nişanlanacaktı.

Durmuş Öcal: Göreve 8 Temmuz’da başladı, 21 yaşındaydı

durmus

Beşiktaş’taki Vodafone Arena Stadı’nın hemen yanındaki saldırıda hayatını kaybeden polislerden biri de beş aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal’dı.
Ispartalı polis memurunun anne ve babası aynı Gaziantepli Adem Serin’inkiler gibi saldırı haberin duyar duymaz yola çıkmışlardı.
Henüz 5 aylık polis memuru olan Öcal, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra 8 Temmuz’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde göreve başlamıştı.

Oğuzhan Duyar’ın annesi: ‘Oğlum hep şehit olmak isterdi, istediği oldu’

oguzhan

21 yaşındaki polis memuru Oğuzhan Duyar’ın annesi, oğlunun henüz 7 ay önce polis olduğunu söyledi ve “hep şehit olmak istiyordu ve de oldu. Benim oğlum istediğini oldu” dedi.
DHA’nın aktardığına göre, oğlunun doğum gününün 28 Aralık’ta olduğunu söyleyen Nuran Duyar, “Doğum günü için gelecektim ama morgdan aldım. O hainlerin hiçbir zaman yanına kalmasın” dedi.
Annesi, “Ne istediler benim kuzumdan. Varım, yoğum bir tanemdi. Bir tanecik yavrumdu. Onu da götürdüler. Elimden kaydırıp aldı. Ama onların yanına kalmasın. Biz her zaman dimdik ayaktayız. Polisliği seviyordu” dedi.

Okan Doğan: Patlamadan yaralı kurtuldu, hastanede yaşamını yitirdi

okan

İki yıllık polis memuru 23 yaşındaki Okan Doğan, saldırıdan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Doğan’ın Malatya’da yaşayan ailesi Yusuf ve Nadriye Doğan, ölüm haberini aldıktan sonra Pazar sabahı İstanbul’a geldi.

İsmail Koç: Hem çizim yapardı hem ‘dayanışmayı’ severdi

ismail

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik tasarım mezunu olan İsmail Koç, uzun yıllar reklamcılık ve sanat yönetmenliği yaptı.
Arkadaşları onu “çok iyi de bir çizerdi” diye anlatıyor.
Kadın dernekleri için çizimler yaptığını ve “dayanışmayı” seven bir insan olduğunu söyleyen arkadaşları, çocukların okumayı kolay öğrenmesi için bir font tasarladığını anlatıyor.

Görkem Yazıcı: Babası Vefat Etti, annesiyle yaşıyordu

gorkem

Ordu’nun Perşembe İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Görkem Yazıcı da yaşamını yitirdi. Görkem  annesiyle birlikte İstanbul’da yaşıyordu bir süre önce, babasını kaybetmişti.

Evin tek çocuğu olan Görkem Yazıcı üniversitenin Amerikan futbolu takımında oynuyordu.

Selin Çelik Hastanede Hayatını Kaybetti 

selin

Bankacı Selin Çelik hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.  Taksim’e giden dolmuşta yaralanan 28 yaşındaki bankacı Selin Çelik Galatasaray Kulübü master yüzücüsü Pelin Çelik’in kız kardeşiydi.