07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ceza 600 Yıla Çıktı…Ya Vakıf Bağlantısı?
Ceza 600 Yıla Çıktı…Ya Vakıf Bağlantısı?

Ceza 600 Yıla Çıktı…Ya Vakıf Bağlantısı?

Karaman’da Ensar Vakfı’na ait evlerde kurs verdiği ilkokul ve ortaokulda okuyan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni 54 yaşındaki Muammer B., hakkında dava açıldı. Daha önce Çocuklara cinsel istismarla suçlanan Muammer B. için toplam 350 yıl isteniyor bilgisi verilmişti…Bugün ise Karaman Barosu Başkanı Oktay Yılmaz, o ahlaksız öğretmen için toplam 600 yıl ceza istendiğini açıkladı.

Karaman Barosu Başkanı Oktay Yılmaz 10 öğrenciye tecavüzle suçlanan sınıf öğretmeniyle ilgili bir açıklama yaptı.

“600 yıl hapsi isteniyor”

-Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcımız tarafından iddianame hazırlanmış, 16 Mart’ta ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hürriyeti tahdit, kasten yaralama ve müstehcen görüntüleri izletme’ suçlarından, 600 yıla yakın bir süre ile sanığın cezalandırılması için Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştır.

“Yayın yasağına uymak en başta bizim vazifemiz”

Yılmaz, Karaman Barosunda düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Başsavcılığının gizlilik ve yayın yasağı hükmüne uyulmasının, hukukçular olarak ilk başta kendi vazifeleri olduğunu söyledi.

“O çocukları gönüllü olarak savunacağız”

-Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcımız tarafından iddianame hazırlanmış, 16 Mart’ta ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hürriyeti tahdit, kasten yaralama ve müstehcen görüntüleri izletme’ suçlarından, 600 yıla yakın bir süre ile sanığın cezalandırılması için Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştır. Baro avukatları olarak, mağdurlar ve aileleri ile görüşerek, gönüllü savunuculuğunu yapacağız” diye konuştu.