07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Vicdanı Olan O İddianameyi Okuduğunda Kusar”
“Vicdanı Olan O İddianameyi Okuduğunda Kusar”

“Vicdanı Olan O İddianameyi Okuduğunda Kusar”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı genel kurulda Adıyaman Gerger İmam Hatip Ortaokulu’nda yaşanan taciz skandalını gündeme getirdi. Yarkadaş,bakana istifa çağrısı yaptı: 74 çocuk okullarda tacize uğruyorsa; orada bir dakika dahi oturmamanız gerekir. Ya bunun sorumluluğunu üstlenin istifa edin ya da çıkın gerçekleri anlatın.

 

İşte CHP milletvekili Barış Yarkadaş’ın o konuşmasından başlıklar;

“74 çocuk 14 kamu görevlisi tarafından tacize uğradı”

”Sayın Bakan, çok değil, daha yirmi gün önce, sizin sorumluluğunuzda olan okullarda, Adıyaman’ın merkezinde, Gerger ilçesinde, Adıyaman 1 Aralık Ortaokulu’nda, 15 Temmuz Şehitler Lisesi ve Adıyaman Gerger İmam-hatip Lisesi’nde tam 74 çocuk 14 kamu görevlisi tarafından tacize uğradı. Cumhuriyet Halk Partisinin ısrarlı çabaları sonucu 13 kamu görevlisi açığa alındı, bir müstahdem tutuklandı. Bu çocuklar, yasak olmasına rağmen müstahdemle aynı yatakhanede yatırıldı. Bu çocuklar, bazı öğretmenlerin tacizine maruz kaldı ve hiçbirine biz bu konuyu gündeme getirene kadar psikolojik bir destek verilmedi. ”

“Ne oldu da bu 54 çocuk, bir anda dosyadan çıkarıldı?”

“Eğer üzerinde durduğunuz bu yasa çıksaydı, belki de o çocukların bazılarını evlendirmek isteyecektiniz. Bizim bu konuyu kamuoyunun gündemine getirmemizle birlikte iddianame hazırlandı. İddianame bugün Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Gerger ve Adıyaman’ın merkezindeki taciz sadece 20 çocukla sınırlandırıldı. Oysa ki ifadesine başvurulan çocuk sayısı 74. Ne oldu da bu 54 çocuk, bir anda dosyadan çıkarıldı.”

“İstifa etmeniz gerekir”

”Bakanlığınıza bağlı okullarda 74 çocuk tacize uğruyorsa orada bir dakika dahi oturmamanız gerekir. Ya bunun sorumluluğunu üstlenin, istifa edin ya da Adıyaman’da ne oluyorsa çıkın gerçekleri bu topluma anlatın”

“Vicdanı olan o iddianameyi okuduğunda kusar”

“Bu ülkenin çocukları okulda tacize uğrar, yurtlarda tacize uğrar, müstahdemle aynı yatakhanede yatırılmak zorunda bırakılır… Ve burada anlatamayacağım, bakın, altını çizerek söylüyorum; anlatamayacağım muamelelere maruz kalırlar. Bir gazeteci olarak Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki iddianameye ulaştım. Emin olun, bir parça vicdanı olan o iddianameyi okuduğunda kusar arkadaşlar kusar… Ne yazık ki; bunu söylemek zorundayım. Çocuklara yapılan muameleleri gördüğünüzde emin olun kusarsınız. Biraz sonra Sayın Bakan bunların iddia olduğunu söyleyip geçiştirecek ve ne oluyorsa o çocuklara olacak.”