07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Vay Sahtekar !

Vay Sahtekar !

Mersin’de imam hatip okulu müdürü, kutlu doğum haftası diye öğrencileri sıraya sokarak içinde sakal-ı şerif var diyerek cam fanusu öptürdü. İçinde peygamberin sakalı olmadığı ortaya çıktı. Müftü de okullarda böyle bir etkinlik olmadığını açıklayınca okul müdürü hakkında soruşturma açıldı.

Mersin’de Selahattin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kemal Güven,Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencilere içinde Sakal-ı Şerif olduğunu iddia ettiği cam fanusu öptürdü. Görüntüler sosyal medyada paylaşılınca okul müdürünün sahtekarlığı da ortaya çıktı.

İşte o görüntüler

Milli Eğitim ve Müftülük “haberimiz yok” dedi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, kentte sadece 2 camide Sakal-ı Şerif olduğu belirtilerek bu emanetlerin de sadece camilerde bulunduğu ifade edildi. Müftü de okullarda bu tür bir etkinlik olmadığını vurguladı.

Okıul müdürü hakkında soruşturma açıldı

Olayın gündeme gelmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Okul Müdürü Kemal Güven de görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu vurgulayarak, memur olduğu için açıklama yapamayacağını belirtti. Mersin Müftüsü Ali Melek ise Kutlu Doğum Haftası kapsamında tüm il genelinde 456, merkezde ise 222 program düzenlediklerini, okullarda ise bu tür bir etkinliğin programlarında olmadığını söyledi.

“Sakal-ı Şerif’le kendisini aklamaya çalışıyor”

Eğitim-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar ise görüntülerle ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. İşte o açıklama

-Demek ki bu Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’i değil. Acı olan, bu okul müdürü hakkında 9 kez öğretmelerin şikayet dilekçeleri var. Usulsüzlük, baskı, tehdit ve şantaj içeren iddialar. Bu okul müdürü Sakal-ı Şerif’i, dinimizi kullanarak kendini aklayacağını zannediyor. Bu okul müdürü görevde, müfettiş görevlendirildi ve soruşturma devam ediyor.