07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşi Bitti Uçak Da Gitti
İşi Bitti Uçak Da Gitti

İşi Bitti Uçak Da Gitti

Başbakan Davutoğlu Bosna Hersek ziyaretine özel uçak ANA yerine  THY’ye ait tarifeli uçakla gitti. Davutoğlu’nun THY uçağı ile gitmesine gerekçe olarak ise  TC-TUR uçağının Bosna Hersek’e teknik imkanlardan dolayı inemeyecek olması gösterildi. Ancak Başbakanlığa tahsisli TC ANA uçağının Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın hizmetine verildiği ortaya çıktı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bosna’daki savaşta Sırpların temellerine dinamit yerleştirerek yıktığı tarihi Ferhadiye Camii’nin açılış törenine katılmak üzere bugün Bosna Hersek’e gitti.

Davutoğlu’na Tarifeli THY Uçağı

Geçtiğimiz perşembe günü Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı görevini 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongre ile bırakacağını duyuran Davutoğlu, yurt içi ve yurt dışı seyahatleri için kullandığı özel uçak ANA’yı bu seyahatinde kullanmadı. Davutoğlu, Bosna Hersek yolculuğunu THY’ye ait tarifeli uçak ile yaptı.

Başbakan’ın Uçağı 1923’e “Darbe” diyen Laiklik Karşıtı İsmail Kahraman’a Tahsis Edildi

Hürriyet’in haberine göre, Başbakanlık kaynakları TC-TUR uçağı kullanılacaktı Bosna-Hersek havalimanına teknik eksikliklerden dolayı inemiyordu dedi. Ancak TC ANA uçağın  Uzakdoğu seyahati kapsamında Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a tahsis edildiği ortaya çıktı. Bu yüzden Başbakan Ahmet Davutoğlu THY’den kiralanan 160 kişilik uçak ile Bosna-Hersek’e gitti.