07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Vasatın Tahakkümünde Linç

Vasatın Tahakkümünde Linç

Beşiktaş taraftarı, kulüp hakkında yapılan haberlerin ardından havuz medyası Turkuvaz Medya Grubu’na ait A Spor kanalı ve Fotomaç gazetesi için boykot çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine grup çalışanı muhabirlerin antrenman tesislerine alınmayacağı belirtilince, konu havuz medyasında “basın özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirildi. Tartışmalara NTV Spor kanalında program sunucusu Güntekin onay tepki gösterdi. Onay, “Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste! İşsiz kaldırlar mı? Kaldılar! Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor.Basın özgürlüğü’nü tartışanlar o zaman bu konuları da konuşsunlar” deyince havuz medyasının hedefine oturdu. Havuzcular Güntekin Onay’ı terörist ilan etti.

İşte Güntekin Onay’ın o açıklaması;

“Basın özgürlüğü’nü tartışanlar o zaman bu konuları da konuşsunlar.”

“Gazeteciye şöyle destek olabiliriz. Bir yolsuzluk haberi yaparsın ve o haber kimsenin hoşuna gitmez. O haberi sansürlemeye çalışırlar, o zaman arkanda dururuz. Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste! İşsiz kaldırlar mı? Kaldılar! Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor! Baskı yapılıyor mu? Yapılıyor! O zaman basın özgürlüğü konusundaki hassasiyetleri başka taraflara da kaydırmamız lazım. Bir tane muhabir antrenmana alınmadı diye ‘basın özgürlüğü’nü tartışanlar o zaman bu konuları da konuşsunlar.”

İşte programdaki o anlar;

Güntekin Onay bu sözlerinin ardından Twitter’da TT listesine girdi. Twitter’da hakkında onlarca tweet atılan Onay, ‘havuz medyası’ tarafından hedef tahtasına konuldu. Fotomaç gazetesi, Onay’ın sözlerini ‘FETÖ-PKK tetikçilerine destek’ diyerek haberleştirdi. Havuz’un Sabah gazetesi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Güntekin Onay’ı terörist ilan etti.

İşte Havuz medyası Sabah’ın o paylaşımları;