07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Valinin Korumalarından Mafyatik Ceza
Valinin Korumalarından Mafyatik Ceza

Valinin Korumalarından Mafyatik Ceza

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un koruma polisleri TEM’de yol verme yüzünden TIR sürücüsüne ateş açtı. Sol ön lastiği patlayan TIR’ı yol kenarına park eden sürücü ile koruma polisleri arasında arbede çıktı. Polis, ateş eden koruma ile TIR sürücüsünü ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u korumakla görevli polisler, koruma görevleri olmadan TEM otoyolu  Kartepe Tepetarla Mevkii’nde  İstanbul yönünde ilerlerken 26 B 6603 plakalı TIR sürücüsü Mustafa K. ile yol verme konusunda anlaşamadı.

Koruma TIR’a ateş açtı

Polislerden birisi silahını çekerek TIR’a doğru 2 el ateş etti. Kurşunlardan biri TIR’ın ön sol lastiğine, birisi araca isabet etti. TIR sürücüsü, lastiği patlayan aracı yol kenarına park etti. Polis memurları da araçlarını yol kenarında çekerek TIR sürücüsünü dövmeye kalktı.

Terör estiren korumaların araçlarının plakası söküldü

Olay yerine gelen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, silahı kullanan ismi açıklanmayan polis memurunu ve TIR sürücüsünü ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü. Olay yeri inceleme ekibi TIR’da inceleme yaptı. Olaydan hemen sonra koruma polislerinin bulunduğu aracın plakalarının sökülmüş olması ise dikkat çekerken, soruşturma başlatıldı. Olay nedeniyle otoyolda bir süre trafik aksadı uzun kuyruklar oluştu.

Vali Coş Adana’dayken protestocu vatandaşa “gavat” demişti

Adana’da 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde yuhalanıp, protesto edilen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’, kendisini protesto eden bir vatandaşa “gavat” diye tepki göstermiş vatandaşı da parmak işareti yaparak, polislere alınması için talimat vermişti..O anlar kameralara yansıyınca Vali Coş “ben gavat demedim, kavas dedim” diye kendisini savunmuştu…