07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 5 Karede İŞİD’in Hedefindeki Kilis
5 Karede İŞİD’in Hedefindeki Kilis

5 Karede İŞİD’in Hedefindeki Kilis

İŞİD 5 ayda 70’e yakın roket attı 21 kişi öldü.  İktidar sıradan bir olaymış gibi bakıyor, halk öfkeli. Medya geneli “roket düştü” diyerek sanki doğal afetmiş gibi davranıyor.

İşte BBC Türkçe’den Göktay Koraltan fotoğraflarıyla Kilis

kilis5

Kilisliler “Kilis her gün ölüyor, bir dakika bile haber olmuyor,” diyorlar. Sokakta oyun oynayan beş yaşındaki Nisa Döne Sezer roket saldırısıyla ölen 21. kişi. Nisa Döne Sezer’den geriye terliği kalmış.

kilis4

Kilisliler, geçen hafta roket saldırılarını protesto etmek için bazı eylem yaptı Birçok esnaf kepenk kapattı. Kilisliler çocuklarını okula da göndermiyor. İmkanı olan bazıları kenti çoktan terk etmiş durumda.

kilis2

 

Kilis sokaklarında dolaşırken, roket saldırılarının yol açtığı hasarı fark etmemek mümkün değil. Duvarlar, arabalar şarapnel izleriyle dolu.

kilis3

Birçok binanın camlarının ya kırık olduğunu ya da camının çerçevesinin yeni yapılmış olduğunu görebiliyorsunuz.  Bir saldırıdan kılpayı kurtulan bir kadın “Geceleri şimşek çakıyor, roket sanıyoruz. Karga geçiyor, roket sanıyoruz. Kapı kapanıyor, korkuyoruz. Psikolojimiz allak bullak. Allah yardımcımız olsun,” diyor.

kilis1

Haberin tamamı http://www.bbc.com/turkce/multimedya/2016/05/160509_galeri_kilis