07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Tutuklu Gazeteci Yok”
“Tutuklu Gazeteci Yok”

“Tutuklu Gazeteci Yok”

Nükleer Zirve için ABD’de bulunan Tayyip Erdoğan Brookings Enstitüsü’nde konuştu…”Basın özgürlüğü kapsamında tutuklu gazeteci yoktur” diyen Erdoğan Reza Zarrab sorusunu cevaplamadı.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından o bölüm;

“Hukuk devleti mekanizmasını güçlendirdik”

-Türkiye’ye yönelik asılsız iddiaları takip ediyorum. Son 13 yılda toplumun her kesiminden vatandaşımızın hak ve özgürlüklerinin daha ileriye taşınması için kapsamlı reformları hayata geçirdik. 2010’da kabul edilen anayasa değişikliği paketiyle ki 26 maddedir bu; bir yandan vatandaşlarımız yeni haklara kavuşurken, diğer yandan anayasal hakları koruyacak ilave mekanizmalar getirdik. Böylece hukuk devleti mekanizmasını güçlendirmiş olduk.

“Demokratikleşmeden uzaklaşma olarak görülüyorsa bu bizden kaynaklanmıyor”

-Pek çok reform paketini hayata geçirdik. Temel mevzuatta köklü değişiklikler yaptık. Bu çerçevede ifade ve basın özgürlüklerinin genişletilmesi için düzenlemeler yaptık. Farklı inanç grubuna mensup vatandaşlarımızın yanı sıra, farklı kökene sahip vatandaşlarımız için çok sayıda adım attık. 2013’te bizzat açıkladığım demokratikleşme paketiyle önemli mesafe kaydettik. Bu süreç demokratikleşmeden uzaklaşma olarak görülüyorsa ortada çok ciddi ve bizden kaynaklanmayan bir durum vardır. Kendi ülkelerine yönelik terör tehditlerine karşı sert önlemlere başvuranların, ülkemizdeki demokratik standartlarla ilgili söyleyecekleri bir şey olamaz. Türkiye, şu anda en eli kanlı örgütlerin ortak hedefidir. Buna rağmen, demokrasiden, özgürlüklerden, hukuk devletinden taviz vermeden mücadelemizi yürütüyoruz. Terörle mücadele ederken, hak ve özgürlükler bakımından Türkiye’den daha ileri bir ülke yoktur.

“Onlar gazetecilikten tutuklu değil”

-Tutuklu gazeteciler olduğu iddia edilen 52 isim terör suçlarından yatmaktadır.
7 isim gazetecidir. 7 isimden 4’ü PKK’ya üye olmaktan 3’ü FETÖ’ye üye olmaktan yatmamaktadır. Basın özgürlüğü kapsamında tutuklu gazeteci yoktur.

“Eleştiri konusunda sıkıntımız yok. Avukatlarım hemen müdahale eder”

Eleştiri noktasında sıkıntımız yoktur. Hakaret edenlere hemen avukatlarım müdahale eder. Hakareti insani bulmuyorum. Onun için eleştirilerle bize yaklaşılsa. Aileme ve çocuklarıma korkunç yaklaşımlar var. Hırsızlıktan tutun. Varsa elinde bir belge gereği neyse yapılsın. FETÖ’cülerin yargıda olduğu dönem bunu denediler.

“Reza soruldu, cevaplamadı”

Erdoğan toplantı sırasında Reza Zarrab’la ilgili soruyu ise cevapsız bırakıp, İran- Türkiye ticari ilişkilerini anlattı. İran’ın Suriye politikasını eleştirdi.