07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkiye’nin Kalbine 3. Saldırı
Türkiye’nin Kalbine 3. Saldırı

Türkiye’nin Kalbine 3. Saldırı

Ankara’nın merkezi, son beş ayda 3.kez bir terör saldırısına hedef oldu. Geçen yıl 10 Ekim’de Ankara Garı’nı hedef alan saldırıdan sonra, bu yıl 17 Şubat’ta Merasim Sokak’taki servis araçlarına saldırı düzenlenmişti. Bu akşamki patlama da Merasim Sokak’a yürüme mesafesindeki Güvenpark yakınında yaşandı.

3 Saldırı da Önlenemedi

ank

Ankara’nın orta yerinde patlayan bombaların dehşeti yaşanırken güvenlik zaafiyeti bir kez daha gündeme geldi. Diğer iki saldırıda olduğu gibi üçüncü saldırıda göz göre göre geldi.

ABD Büyükelçiliği 11 Mart’ta bir açıklama yayınlayarak Ankara’daki ABD vatandaşlarını, “kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmeleri ve çevrelerine dikkat etmeleri” yönünde uyarmıştı. Açıklamada, “Ankara’nın Bahçelievler bölgesindeki Türk hükümet binaları ve konutlarına yönelik potansiyel bir terör saldırısı bilgisi alındığı, ABD vatandaşlarının bu bölgeden uzak durmaları” uyarısında bulundu.

“Hükümet Kaynaklı Uyarıydı”

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden Ankara’daki vatandaşlarını ‘potansiyel terör saldırısına’ karşı uyardığı metin hakkında açıklama geldi. O açıklamada “ABD Büyükelçiliği geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşan ve Türk hükümeti kaynaklı olduğu belirtilen bir uyarı mesajı yoluyla bir tehdit bilgisinden haberdar olmuştur. Söz konusu uyarıyı Türk makamlarıyla teyit eden büyükelçilik, Türk hükümetinden herhangi bir tehdit bilgisi edindiğimizde rutin olarak yaptığımız şekilde, aralarında hem devlet görevlileri hem de sivillerin bulunduğu Ankara’daki tüm ABD vatandaşlarına ve ABD Büyükelçiliği’nin tüm çalışanlarına yönelik bir bilgi notu yayınlamıştır.”

Asker de Uyardı 

uyari

ABD uyarı mesajından söz ediyor. O uyarı mesajını Gazeteport yayınladı. İstihbarat Başkanı Tümgenerel Mehmet Göktan imzasıyla 4 Mart’ta gönderilen yazıda şunlar yazıyordu

“Ankara Bahçelievler 7. Cadde bölgesinde bulunan kamu kurum ve kurulışlarına ait bina ve tesis lojmanlara yönelik öünümüzdeki günlerde Suriye uyruklu bir çocuk vasıtasıyla lojmanda oturan çocuk görünümünde (kimlik bilgileri tesbit edilemedi” içerisinde patlayıcı bulunan sırt çantasını keşfi yapılan mevcut bir yere bırakılabileceği ilgi ile istihbarat olunmuştur”

 

Belçika Ve Almanya’da Hayat Durdurulmuştu

brüksel

Her iki uyarıda saldırı olacağı bilgisini veriyor. Buna rağmen saldırı önlenemedi. Paris katliamı sonrası Belçika’nın başkenti Brüksel ve Almanya’da Hannover şehrinde “yakın terör alarmı” nedeniyle hayat durdurulmuştu.

Hannover kentinde terör eylemi istihbaratı üzerine Almanya-Hollanda dostluk maçı iptal edilmiş, konser verilen bir stadyum ve tren istasyonu boşaltılmıştı.

Brüksel’de ‘yakın terör tehdidi’ alarmı Noel öncesi olmasına rağmen hayat durduruldu. Şehir merkezindeki City 2 alış-veriş merkezi öğleden sonra kepenk kapatmış, çevrede bulunan giyim mağazaları da camlarına astıkları notlarla kapalı olduklarını duyurmuştu. Metro ve bazı tramvay seferleri de iptal edilmişti.

Türgev’e Özel istihbarat

Ankara Kızılay saldırısı ile birlikte akıllara Türgev’e özel istihbarat verilmesi de geldi. 26 Şubat’ta Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) Ankara’da bulunan yurdundan öğrencilerinin cep telefonlarına, “bomba yüklü araç” mesajı gönderilmişti. Mesajda, öğrencilerin Kızılay tarafına gitmemesi isteniyordu..

 

Yine Aynı Şey. Sadece Kınadılar

Tayyip Erdoğan patlamdan 4 saat sonra: Vatandaşlarımız endişe etmesin. Devletimizin tüm kurumlarının milletimizle işbirliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecek, terör dize getirilecektir.

Ahmet Davutoğlu: Bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır. En kısa zamanda, büyük bir titizlikle sürdürülen soruşturmalar kesin neticeye ulaştırılacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır

Efkan Ala: Ankara’da, Kızılay’da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını teyiden tekrar söylüyoruz