07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkiye Yok Rakka Operasyonu Başladı
Türkiye Yok Rakka Operasyonu Başladı

Türkiye Yok Rakka Operasyonu Başladı

Suriye’de ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka operasyonunun başladığını duyurdu.

Reuters’ın haberine göre, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin öncülüğünü yaptığı SDG, Rakka’nın DEAŞ’tan alınması için başlatılan operasyona ABD’nin havadan destek vereceğini açıkladı.

Suriye’nin Ayn İssa kasabasında basın toplantısı düzenleyen SDG komutanları, terör örgütü DEAŞ’ın Suriye’deki kalesi konumunda olan Rakka’ya düzenlenen operasyona sadece SDG mensuplarının katılacağını belirtti.

REUTERS ‘ÖFKELİ FIRAT’, AFP ‘FIRAT’IN GAZABI’

Reuters ajansının aktardığına göre YPG’nin başını çektiği ve ABD’nin destek verdiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanları, Suriye’nin Ayn İsa kasabasında düzenledikleri bir basın toplantısında, IŞİD’in ‘kalesi’ Rakka’yı geri almak için ‘Öfkeli Fırat’ (Angry Euphrates) adını verdikleri bir operasyon başlatacaklarını duyurdu.

Diğer taraftan AFP’nin haberindeyse ismi ‘Fırat’ın Gazabı’ (Wrath of Euphrates) olarak aktarılan operasyona 30 bin savaşçının katılacağı belirtildi.

DSG sözcüsü Talal Sello da AFP’ye yaptığı açıklamada, operasyonun iki aşamalı olacağını, ilk olarak Rakka’nın kırsal bölgelerinin kurtarılıp kentin izole edileceğini, sonra da kentin kontrolünün ele geçirileceğini söyledi.