07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkan İsyanı
Türkan İsyanı

Türkan İsyanı

Adana’da 5 yıldır kendisine ilgi duyan Bünyamin Fikirdeşen tarafından feci şekilde dövülen Türkan Sarıkaya, 8 günlük hayat mücadelesini dün akşam kaybetmişti…Henüz 26 yaşında olan Türkan Sarıkaya, bugün Buruk Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Sarıkaya’nın duvakla örtülen tabutunu kadınlar taşıdı.

Türkan Sarıkaya bir hafta önce 5 yıldır kendisine ilgi duyan Bünyamin Fikirdeşen tarafından feci şekilde dövülmüştü…Bünyamin Fikirdeşen, kardeşi Utku Fikirdeşen ve arkadaşları Ali Can Önder  gördüğü şiddet nedeniyle baygınlık geçiren genç kızı kuzeni 22 yaşındaki S.G.nin evine bıraktılar.

Türkan Sarıkaya, ailesi tarafından  Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Türkan Sarıkaya, 8 gün süren hayat mücadelesini dün akşam kaybetmişti.

Genç kız son kez ana ocağına getirildi

Türkan Sarıkaya’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin ardından alınıp annesi Birgül Uğurçalar’ın Çukurova’daki evine getirildi. Acılı anne burada kızının cenaze aracına konulmuş fotoğrafını öperek sinir krizi geçirdi. Üvey kardeşi Murat da bu sırada annesine sarılıp gözyaşı döktü.. Anne- oğulu yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

56c3227f18c77318d89a855c

Türkan Sarıkaya’nın üzerine duvak atılan tabutu, kadınlarca bir süre omuzlarda taşındı. Cenazeyi daha sonra erkekler omuzlayıp musallaya getirdi. Sarıkaya, kılınan cenaze namazının ardından merkez Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığında toprağa verildi.

56c322b118c77318d89a8577

Bu arada, Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince gözaltına alınan Bünyamin Fikirdeşen, kardeşi Utku Fikirdeşen ile arkadaşları Ali Can Önder, geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Üç zanlı artık kadına şiddetten değil, cinayetten yargılanacak.