07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Trump’ı ilk Arayanlardan Biri Erdoğan Oldu
Trump’ı ilk Arayanlardan Biri Erdoğan Oldu

Trump’ı ilk Arayanlardan Biri Erdoğan Oldu

ABD seçimlerini Donald Trump’ın kazanmasının ardından Tayyip Erdoğan dünkü ilk açıklamasında, ABD halkının bu tercihini hayra yormak istiyorum” diyerek mesafeli bir mesaj vermişti. Aynı Erdoğan dün gece ABD’nin 45. başkanı Donald Trump’ı telefonla arayarak ilk görüşen isimlerden biri oldu.

Tayyip ile ABD’nin yeni seçilen başkanı Donald Trump bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. S telefon görüşmesinin Türkiye saati ile 23.00’te yapıldığı belittiliyor..

Hürriyet’in haberine göre Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan, ABD’deki başkanlık seçimlerini kazanmasından dolayı tebriklerini ilettiği Trump’a üstleneceği görevde başarılar diledi. Türkiye ve ABD’nin karşılıklı saygı, müşterek çıkarlar ve ortak değerler temelinde buluşan iki müttefik olduğuna dikkat çeken Erdoğan’ın, önümüzdeki süreçte ikili ilişkilerin hep birlikte daha da güçlendirileceğine inandığını vurguladığı belirtildi. Samimi bir atmosferde geçen telefon görüşmesinde Tayyip Erdoğan ve ABD Seçilmiş Başkanı Trump’ın, ikili ilişkileri daha da geliştirmenin yanı sıra, başta terörle mücadele olmak üzere bölgesel ve uluslararası konularda işbirliği hususunda kararlılıklarını da vurguladıkları öğrenildi.

“ABD halkının tercihini hayra yormak istiyorum”

Erdoğan ABD seçim sonuçlarıyla ilgili ilk açıklamasında soğuk bir mesaj vermişti. İşte Erdoğan’ın ilk açıklaması;

“ABD bir seçim geçirdi. Bu seçimle birlikte ABD’de Demokratlar iki dönemden sonra tekrar Cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Amerikan halkı, böyle bir tercihi gerçekleştirdi. Bu tercihle ABD’de yeni bir dönem başlıyor. Temenni ederim ki, ABD halkının bu tercihi, dünyaya gerek hak ve özgürlükler noktasında, gerek Demokrasi noktasında, gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında, hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ve ben şahsım milletim adına Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum”