07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tribünde Linç Anı…

Tribünde Linç Anı…

2. lig takımı Amed Sportif’in yöneticileri, Ankaragücü maçı sonrası, demir çubuklu saldırıya uğradı. Amedsporlu bir yöneticinin 2.5 metreden düştüğü, 3 yöneticinin burnunun kırıldığı, 1 yöneticinin ise beyin sarsıntısı geçirdiği öğrenildi.

İşte o anlara ait görüntüler;

6 Kişi gözaltına alındı, 4 kişi aranıyor

Emniyet tribünde yaşanan linç girişimine ilişkin bir açıklama yaptı. İşte o açıklama;

“Müsabakanın ikinci yarısında, saat 17.11’de Amed Sportif Faaliyetler takımının 2. golü atıp müsabakada 2-1 üstünlüğü sağladıktan sonra Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yöneticilerinin sevinmeleri üzerine protokol tribününde meydana gelen olaylarla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, Amed Spor yöneticilerine fiilen saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen ve MKE Ankaragücü Spor Kulübünün davetlisi olarak protokol tribününde bulunan O.K, K.Ç, A.K, O.G, İ.B, V.K. isimli şahıslar yakalandı. Kamera görüntülerinde bulunmakla beraber kimliği henüz tespit edilemeyen 4 kişinin aranmasına devam edilmektedir.”

Şahıslar hakkında 6222 sayılı kanunun 17. maddesindeki “spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi” ve “kasten yaralama” suçundan haklarında işlem başlatıldığı vurgulandı.