07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Teröristler Yenilene Kadar Suriye’de Kalacağız”
“Teröristler Yenilene Kadar Suriye’de Kalacağız”

“Teröristler Yenilene Kadar Suriye’de Kalacağız”

Türkiye’nin tüm yabancıların Suriye’yi terk etmesi yönündeki çağrısına uymayacaklarını ifade eden Hizbullah Siyasi Konseyi Başkanı İbrahim Emin Elseyyid, teröristler tamamen yenilene kadar Suriye’de kalmaya devam edeceklerini söyledi.

soL’un Tesnim Haber Ajansı’ndan aktardığı habere göre Lübnanlı Maruni Hristiyanların lideri, Kardinal Beşare Petrol Rai’yi ziyaret ederek Noel ve yeni yıl için iyi dileklerini ileten Elseyid, Türkiye’nin Hizbullah dahil tüm yabancılardan Suriye’yi terk etmelerini istemesi ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu:

“Biz ABD, Suudiler veya Türkiye’nin kararı ile Suriye’de değiliz. Biz Suriye hükümeti ile işbirliği çerçevesinde ve teröristlerle mücadele için oradayız. Uygun zamanda Suriye’den çıkarız fakat Türkiye’nin kararını yerine getirmeye mecbur değiliz. Biz teröristlerin tam yenilmesine kadar Suriye’de kalacağız.” Teröristlerin zaferinin tüm bölge ülkeleri ve onların başında Lübnan’ı etkileyeceğini ifade eden Elseyyid, Halep kentinin kurtarılmasının teröristlerin hezimeti için atılmış bir adım olduğunu söyledi.