07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tel Abyad’da Tehlikeli Oyun
Tel Abyad’da Tehlikeli Oyun

Tel Abyad’da Tehlikeli Oyun

ABD, Türkiye’nin olası bir müdahalesine karşı PYD denetiminde bulunan Tel Abyad kentinin birçok önemli noktasına bayrağını dikti.

Sputnik’e konuşan Tel Abyad’daki bir Kürt yetkili, “Türkiye son günlerde Tel Abyad’a saldırı yapmak için hazırlık yapıyor. Kentin Arap aşiretlerini bize karşı kışkırtıyor, onları silahlandırıyor. Bu konuda istihbarat aldık. Türkiye Rakka’yı bahane ederek Tel Abyad üzerinden Rakka’ya gitmek istiyor. Amaç Rakka değil Tel Abyad işgalidir. Biz bu konuyu IŞİD ile mücadelede müttefiğimiz olan ABD’li yetkililere söyledik. ABD’li bir komutan kente geldi ve Türkiye’nin müdahale etmemesi için kentin önemli yerlerine ABD bayrağı dikti” ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, işe PYD’nin kontrolü altındaki Tel Abyad’a dikilen ABD bayraklarıyla ilgili haberleri görmediğini ancak ‘böyle bir şey varsa bunu ortaklarıyla konuşacaklarını’ söyledi.

Cook, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında Rakka’ya bağlı Tel Abyad’da PYD’nin bulunduğu yerlere Amerikan bayrağı asılmasıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Konuyla ilgili haberleri görmediğini belirten Cook, “Ancak daha önce de ortaklarımıza kendi kendilerine Amerikan bayrağı asmamaları çağrısı yapacağımızı söylemiştik” diye konuştu. Cook, “Son olayı bilmiyorum ama böyle bir şey varsa bunu konuşacağız” ifadesini kullandı.