07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tecavüzü Böyle Sıfırladılar
Tecavüzü Böyle Sıfırladılar

Tecavüzü Böyle Sıfırladılar

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı Ensar Vakfı ve KAİMDER öğrenci yurtlarında yaşanan tecavüz sonrası yaptığı soruşturmayı tamamladı. Karaman Başsavcılığı 2016/2308 soruşturma nolu dosyada Ensar Vakfı ve KAİMDER için kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 2016’ya 2878 sayılı kararda Başsavcılık,  Vali Murat Koca ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu için de dava açılmasına gerek olmadığına hükmetti. Vali Murat Koca’nın dosyası yasa gereği soruşturma yetkisi olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı ailelerin ifadelerine dayanarak Vali, İl Milli Eğitim Müdürü, Ensar Vakfı ve KAİMDER için kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi ama bir aile şikayetçiydi. O ailenin ifadesi şöyle;

karar6

Çocuğu tecavüze uğrayan aile Ensar Vakfı, KAİMDER yöneticileri, Vali Murat Koca, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nin tecavüzlerde ihmali olduğunu ve bu yüzden dava açılmasını istedi. Ancak savcılık bunun yerine diğer ailelelerin ifadelerini dikkate aldı. Bu ifadelerde dikkat çeken ise birbirinin aynı ifadeler olmasıydı.

karar5

Ailelerin ifadelerinde dikkat çeken bir diğer unsur da Ensar Vakfı, KAİMDER ile birlikte Vali ve Milli Eğitim Müdüründen de şikayetçi olmadığını söylemeleri oldu.

karar7

Şikayetçi olmayan ailelerin aynı ifadeyi vermeleri dikkat çekiciydi ama Ensar Vakfı ve Kaimder’i övmeleri kuşkuları artırdı.

karar8

Hem Zanlılar Hem de Temiz Raporunu Kendileri Yazdı

Karaman Başsavcılığı’nın Ensar ve Kaimder’i akladığı “kovuşturmaya yer olmadığına dair karar”da skandal olan bir başka ayrıntı da zanlı olarak soruşturulan Vali Murat Koca ve Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun ” Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e ait yurt/ev yoktur” yazılarının delil olarak kullanılması oldu..

karar3

Savcılık Vali Murat Koca  ve Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu için “kavuşturmaya yer olmadığına” karar verdi. Gazeteport’un ortaya çıkardığı belgelerde ise Vali Murat Koca tacavüz tutuklusu Muharrem Büyüktürk ve çocukları Ensar vakfı yurdu öğrencileri olarak makamında ağırladığını belgelemişti.

Karaman ensar vali

Yine Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun da tecavüz edilen KAİMDER evi ve etkinliklerine katıldığı belgeleriyle ortaya çıkmıştı.

mudur

kaimdercanakka

Karaman Başsavcılığı KAİMDER’e ait ev/yurt olmadığı gerekçesiyle Kovuşturmaya gerek yok kararı verdi ama bir ifadeyi de gözardı etti. KAİMDER başkanlığı yapan Tevfik Baran Asayiş Müdürlüğü Ahlak Büro’da verdiği ifadede ;
“Ben Şeyhedebali Camii’nde imam olarak görev yapmaktayım. Bana sormuş olduğunuz Muharrem Büyüktürk isimli şahıs yanlış hatırlamıyorsam, 2012-2013 öğrenim yılında Ensar Vakfı yurdunda görevli iken tanımıştım. O dönemde Muharrem Büyüktürk Ensar Vakfı’nda görevli idi ve bildiğim kadarıyla da Gazi ilköğretim okulunda ilkokul öğretmeniydi. Ben KAİMDER yetkili idim. Kaimder olarak biz de halen okuyan imam hatip öğrencilerinin eğitim barınma ve genel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla öğrencilere yardımcı oluyorduk. Bu dönemde bizim öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayan yerimiz yoktu. Ancak sonradan köylerden gelen imkanı olmayan öğrenciler için yer kiralayalım, bir de başlarına bir öğretmen bulalım , bu öğrencilerin en azından köyden gelenlerin, ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin kalacağı bir yer kiralayalım diye yönetim kurulu kararı almıştık. Ancak aldığımnız yazılı kararda öğrencilerin servis ihtiyaçlarının , barınma ihtiyaçlarının karşılanması diyerekten karar almıştık. Yurt konusu ise resmi işlemler gerektirdiğinden, yurt konusu kararda yazılı olarak belirtilmiş değildir. Ensar Vakfına gelip gittiğim sırada Muharrem Büyükrürk’ün ayrılacağını duydum. Kendisi de haziran ayında ilişkisini keseceğini söyledi. Ben de kendisine öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayan bir yer kiralamak istediğimizi ve bizimle çalışıp çalışmayacağını sordum. O da teklifimi olumlu karşıladı. Bunun üzerine biz de dernek olarak şeyh edebali mahallesinde 3 katlı bir yer kiraladık. En alt kat daireyiş de kalması için Muharrem Büyüktürk’e tahsis ettik. Diğer iki katıda öğrenciler kalsın diye dizayn ettik. 2013 Eylül ayında okullar açılınca kiraladığımız daireler öğrencilerle faaliye geçti. Muhharem Büyüktürk’te burada çalışmaya başladı. Biz Muharrem Büyüktürk’ün de kaldığı yer olmak üzere tüm elektirik su ve diğer masrafları karşılıyorduk. O da bir kira ödemeden çocuklara öğretmenlik yapıyordu. Toplam 12 öğrenci vardı” diyordu. tecavüz edilen yurt/ev’in KAİMDER’e ait olduğunu itiraf etmişti.

Savcılık İtirafı Görmezden Geldi

Tevfik Baran’ın ahlak büroda verdiği ifadeyi yok sayan savcılık, mahkemede söylediği “Yurt KAİMDER’e ait değildir” ifadesini gerekçe gösterip dava açmama kararı aldı.

karar11

Tecavüz Böyle Örtbas Edildi

Bütün delil ve belgelere rağmen savcılık ENSAR Vakfı ve KAİMDER için kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti. KAİMDER, Ensar Vakfı, Kamu Görevlileri ” görevi kötüye kullanmak, Çocuğun nitelikli istismarı suçunu bildirmeme, vakıflar kanununa aykırılık, dernekler kanununa aykırılık, Türk Medeni Kanununa aykırılık” suçlarından aklanmış oldular.

karar10