07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tecavüze Uğrayan 3 Çocuk Kayıp
Tecavüze Uğrayan 3 Çocuk Kayıp

Tecavüze Uğrayan 3 Çocuk Kayıp

AFAD Kontrolündeki Nizip Mülteci kampında tecavüze uğrayan üç çocuğun skandaldan kısa bir süre sonra kampı terk ettiği, bir daha geri dönmediği ortaya çıktı.

Jandarma tarafından tutulan tutanakta, H.B., ile A.B.,’nin 24 Eylül, M.H.,’nin ise 25 Eylül 2015 tarihinde kamptan ayrıldıkları, nereye gittiklerinin bilinmediği ve bir daha da kendilerinden haber alınamadığı belirtildi.

3 Çocuk Kayıp

Temizlik görevlisi hakkında, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarıyla, toplamda 289 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İlk duruşması 2 Aralık 2015 tarihinde görülen davaya iki mağdur çocuk ile bir tanık çocuğun katılmaması üzerine mahkemeye zorla getirilme kararı çıkarıldı. Ancak çocuklar kampta bulunamadı. İkinci celsesi 30 Aralık’ta yapılan davada üç çocuğunun adres tespiti için jandarmaya talimat verildi.

Birgün muhabiri Sebahat Karakoyun’un elde ettiği jandarma tutanağında istismara uğrayan 3 çocuğun kayıp olduğu ortaya çıktı.

nizip1

“Çocuklar Ölmüş Olabilir”

Hurriyet’ten İdris Emen’e konuşan Gaziantep Baro Üyesi avukat Önder Alkurt, “Üçüncü duruşması 11 Mayıs’ta görülen davanın basına yansıması üzerine bakanlık dün mahkemeye başvurarak dosyaya katılma talebinde bulundu. Yeterli önlemlerin alınmaması sonucunda çocuklar kampı terk etmişler. Çocukların kampı terk etmesinde hem bakanlığın hem de kamp müdürlüğünün ihmali var. Şu an bu çocukların nerede olduğu bilinmiyor. Belki de bu çocuklar Aylan bebek gibi hayatını kaybetmiştir. Gaziantep Barosu olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.