07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Aile Bakanlığı 8 Ay İstismarı Görmezden Geldi
Aile Bakanlığı 8 Ay İstismarı Görmezden Geldi

Aile Bakanlığı 8 Ay İstismarı Görmezden Geldi

AFAD’ın Suriyeli göçmenler için Nizip’te kurduğu kampta bir görevlinin istismarına uğrayan 8 çocukla ilgili davadan ‘ağır ihmal’ çıktı. Eylül’de istismardan haberdar olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, haber çıktıktan sonra dün davaya müdahil oldu.

Nizip’teki AFAD kampında bir temizlik görevlisinin Suriyeli çocuklara cinsel istismarda bulunduğu dün Birgün gazetesinin manşetiyle ortaya çıktı. Erdal E. (29) adlı temizlik görevlisi, Haziran 2015’te para karşılığı 12 -14 yaş arasında 8 çocuğa cinsel istismarda bulundu. Ağustosta bir çocuğun cinsel istismarı söylemesi üzerine, baba şikâyette bulundu.

2 Eylül 2015’te Erdal E. gözaltına alındı ve savcılık soruşturması sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Haber Olunca Müdahil Oldu”

17 Eylül 2015 tarihinde cinsel istismar olayından haberdar olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na davada taraf olması için 31 Aralık’ta mahkeme tarafından talimat gönderildiği, talimata rağmen bakanlık yetkililerinin üç duruşmaya katılmadığı ortaya çıktı. Cinsel istismar olayının basına yansıması üzerine bakanlık dün Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe vererek dosyaya katılma talebinde bulundu.