07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Suriyeli Bürokrat Dehşeti Yaşadı
Suriyeli Bürokrat Dehşeti Yaşadı

Suriyeli Bürokrat Dehşeti Yaşadı

Biri Suriye Dışişleri bakanlığı çalışanı 2 Suriyeli İstanbul’dan kaçırılarak Muğla’nın Ortaca ilçesine götürüldü. 5 milyon euro fidye isteyen saldırganlar, işkence ile 2 Suriyeli’nin banka bilgilerini de aldı. Suriyeliler polisin operasyonu ile kurtarıldı.

 

Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen cuma günü Suriye uyruklu iki kişinin İstanbul’dan kaçırılarak Ortaca’da bir villada zorla tutulduğunu öğrendi. Çaylı Mahallesi 409 Sokak’ta bulunan villaya düzenlenen operasyonda, zorla tutuldukları belirlenen Suriye Dışişleri Bakanlığı mensubu Safıeh Muhammed Bassam ile Ahmat Deep, polis tarafından kurtarıldı.

8 kişi gözaltına alındı

Operasyon kapsamında polis, H.A., Y.A., M.A.A., B.A., A.M.J., N.K., A.B ve A.C.Ç,’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların sorguları sürüyor. Zanlılar önümüzdeki pazartesi günü adliyeye sevk edilecek. Öte yandan operasyon sırasında kaçan şüpheli E.A.’nın da yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

 Hesapları ve şifreleri zorla ele geçirildi

Emniyette misafir edilen Suriyelilerden Safıeh Muhammed Bassam’ın ifadesinde, 8 gün boyunca villanın mahzeninde işkence gördüklerini, kendilerini kaçıranların 5 milyon Euro istediğini, bu nedenle zanlıların yakınlarıyla temas kurduğunu, aksi halde ölümle tehdit edildiklerini söyledi.

KAçırılan Suriyeli bürokrat dehşeti anlattı;

“İstanbul’a bir iş anlaşması için geldik. Yanımdaki diğer iş adamı Ahmat Deep ile beraber bizi buraya getirdiler. 8 gün boyunca bana ve arkadaşıma işkence ettiler. Banka kartlarıma el koydular. İşkence ile kart şifrelerimi aldılar. Umarım oradaki paralarımı çekmemişlerdir yoksa şu an beş parasız kaldık gibi gözüküyor. Geçtiğimiz gün polis operasyonu ile kurtulduk. Ben ve arkadaşım Tük polisine şükranlarımızı sunuyoruz. Onları o dakika gördüğümüzde boyunlarına sarıldık. Hepsinden Allah razı olsun. Ülkeme gittiğimde bunları anlatacağım”

Banka hesabında sadece 28 lira kalmış

Safıeh Muhammed Bassam ve Ahmat Deep, emniyetteki işlemleri ardından Ortaca Devlet Hastanesi’nden sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından bankaya uğrayan Bassam, hesabında sadece 28 lira kaldığını, geri kalan parasının ise zanlılar tarafından çekildiğini söyledi. Emniyette eşyalarını alan Bassam ve Deep, polislere sarılarak veda etti. Paraları olmayan Bassam ve Deep’in, Ortaca’da bir otelde misafir edildikleri öğrenildi. 10 Temmuz Pazar günü hesaplarına para gelecek olan Bassam ve Deep, daha sonra ülkelerine yola çıkacaklar.