07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sultanahmet’te Ölü Sayısı Artıyor
Sultanahmet’te Ölü Sayısı Artıyor

Sultanahmet’te Ölü Sayısı Artıyor

İstanbul Valiliği, Sultanahmet’teki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Valilik’ten yapılan açıklamada, ”10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir” denildi.Akşam saatlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükseldi…

Patlama sonrası valilik tarafından yapılan ilk açıklamada 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. 1 yaralı daha hayatını kaybetti.Böylelikle intihar saldırısında ölenlerin sayısı 11’e yükseldi..

Ölenlerin kimlikleri tespit edildi

İntihar saldırısında hayatını kaybedenlerin tamamının yabancı uyruklu olduğu belirtiliyr. Emniyet kaynaklarına göre ölen turistlerden 9’u Alman, 2’si ise Güney Kore uyruklu..

İntihar eylemine yayın yasağı

Bu arada meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi…İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen patlamayla ilgili yayın yasağı kararı verdi. Hakimlik ayrıca patlamaya ilişkin soruşturmayla ilgili kısıtlılık kararı verildiğini duyurdu. RTÜK yayın yasağının olay yeri görüntülerini ve olay yerinden canlı yayını kapsadığını açıkladı.

İşte dakika dakika Sultanahmet Meydanı’nda yaşananlar;

– 10.20 sularında At Meydanı ve Hipodrom olarak da bilinen meydanda, Dikilitaş yakınlarında bir patlama gerçekleşti.

-Sosyal medyada paylaşılan mesajlara göre  patlama Çağlayan, Eyüp, Kasımpaşa, Fındıklı, Beylerbeyi ve Taksim gibi birçok semtte duyuldu.

– İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre ğatlamada 10 kişi öldü, en az 15 kişi de yaralandı, yaralılarınçoğunun durumu ciddi. Hızla olay yerine ulaşan ambulanslar meydanda yere düşen yaralıları çevre hastanelere taşıdı.

-Meydanı yaya trafiğine kapatan polise kısa süre sonra bomba imha uzmanları da katıldı.

-Patlamanın bir turist grubu içinde kendisini havaya uçuran bir canlı bombadan kaynaklandığı öne sürüldü Saldırının bir IŞİD saldırısı olduğu öne sürüldü.