02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Sosyal Medya Yalanları 10
Sosyal Medya Yalanları 10

Sosyal Medya Yalanları 10

1 – Rıza’nın Paralel Savcısı (!)

ABD’de tutuklanan Reza Zarrab’ı aklamak için savcıyı “FETÖ’cü” ilan eden Sabah gazetesi, savcının plaket aldığı bir görsele dijital ortamda Kimse Yok Mu Derneği logosu iliştirmişti.

rızasavci

2-Demirtaş’ı Kandil’e Çıkardılar

Takvim Gazetenin 11 Aralık 2015 tarihli manşetine çektiği ‘Kardeş ziyareti’ başlıklı habere göre HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erbil ziyaretinden döndükten sonra Kandil’e çıkarak ağabeyi Nurettin Demirtaş ve beraberindeki PKK yöneticileriyle görüştüğü iddia edildi. Takvim habere dayanak olarak Selahattin Demirtaş’ın yanında kalaşnikof olarak bilinen AK-47 tüfeğiyle birlikte Kandil’de oturduğu bir fotoğraf yayımladı. Takvim’in manşetine çektiği fotoğrafın photoshop olduğunun ortaya çıktı. Fotoğrafın orijinalinde Selahattin Demirtaş’ın yerinde başka biri otururken görülüyor.

takvim

3- Nükleer Santral Kedisi 

Devasa bir kedi ile poz veren bir adamın fotoğrafı internette yoğun şekilde yayılmış, kedinin bir nükleer santralin yanında bulunmasıyla gereğinden fazla büyüdüğü bilgisi bu fotoğrafla birlikte iletilmişti. Ancak bu bir photoshop hilesiydi.

kedi

4- Dalgıcı Yutan Köpekbalığı 

Köpekbalığı dalgıcı yuttu manşeti ile bu fotoğraf çokça yayınlanmıştı sosyal medyada. Durumun iki ayrı görüntünün montajlanması ile ortaya çıktığı netleşti

kbaligi

5- 11 Eylül Hatırası 

11 Eylül’ün ardından çokça paylaşılan bu fotoğraf, kısa sürede tüm dünyaya yayılmayı başarmıştı. İddiaya göre fotoğrafta yer alan uçak ise terörist kontrolündeki uçaklardan birinin Dünya Ticaret Merkezi’ne çarpmadan önceki son fotoğrafıydı. Ancak bu fotoğrafın da photoshop olduğu ortaya çıktı.

11ey