07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Fetva Program İptal Ettirdi
O Fetva Program İptal Ettirdi

O Fetva Program İptal Ettirdi

Kadın örgütleri, NTV canlı yayına çıkacak Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i kanal binası önünde protesto etti. Görmez programa katılmaktan vazgeçti.

Kadın örgütleri, “Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil” fetvasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i protesto etti.

Görmez2in canlı yayına katılacağı bilgisini alan kadın örgütleri,  Diyanet’in “Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil” fetvasını protesto etmek için saat 19:00’da NTV binası önünde toplandı. Protestonun ardından Mehmet Görmez’İn programa katılmayacağı açıklandı.

NTV Kurumsal İletişim Departmanı “Görmez, saat 19:00’da yapılması planlanan canlı yayına ‘programının yoğunluğu’ nedeniyle katılamayacağını bildirdi” açıklamasını yaptı.

Diyanet’in fetva hattına gönderilen metinde, “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?” diye sorulmuştu. Diyanet’in yanıtında “Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikaha bir etkisi yoktur” ve “Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir” ifadeleri kullanılmıştı.