02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Sinop’ta Tansiyon Yine Yükseldi
Sinop’ta Tansiyon Yine Yükseldi

Sinop’ta Tansiyon Yine Yükseldi

Durağan ilçesinde iki grup arasında yaşanan arbedede tüfekle vurularak yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 16 yaşındaki Soner Kara’nın cenazesi, geniş güvenlik önlemleri altında defnedildi. Cenazenin defnedilmesinin ardından saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilenlerin yaşadığı köye yürümek isteyen gruba, güvenlik güçleri müdahale etti .

önceki gün iki grup arasında çıkan arbede de yaralanan 15 kişiden biri olan ve Durağan Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Kara, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi. Kara’nın ölüm haberinin ilçeye ulaşmasının ardından, toplanan bir grup, kavgaya karıştığı iddia edilen Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı mahalleye yürümek istedi. Güvenlik güçlerince mahalle girişinde durdurulan gruptakiler, burada bir süre slogan attı. Daha sonra İstiklal Marşı okuyan gruptakiler, uyarılar üzerine tekrar ilçe merkezine geri döndü. İlçede polis ve jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındı.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin köyüne yürümek isteyenlere polis müdalaesi

Sinop’taki polis ve jandarma ekiplerine ek olarak Çorum ve Kastamonu’dan jandarma birlikleri, Giresun, Ordu ve Samsun’dan çevik kuvvet polisleri takviye destek olarak bölgede görevlendirildi. Güvenlik güçlerince cenaze dolayısıyla ilçenin giriş ve çıkışında arama noktası oluşturuldu. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişilerin yaşadığı mahalleye giden yollar da güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Bu arada, Soner Kara’nın cenazesinin ardından, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilenlerin yaşadığı köye yürümek isteyen gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Ekipler, uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazıyla müdahalede bulundu. Grup, daha sonra yeniden ilçe merkezine döndü.