07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sinemacılar da İmzaladı
Sinemacılar da İmzaladı

Sinemacılar da İmzaladı

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AKP’lilerin hedef gösterdiği ‘barış bildirisi’ne imza atan akademisyenlere sinemacılardan da destek geldi. 433 sinemacı “barış bildirisi”ni desteklediklerini açıkladı. 

İşte sinemacıların o bildirisi;

Kamuoyuna Duyuru;

Bizler Türkiyeli sinemacılar olarak,    Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, 11 Ocak 2016 tarihinde hükümete yaptığı barış  ve müzakere çağrısına destek veriyoruz.   Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesini reddediyoruz.  Eşitlik ve barışın yanındayız.  Yaşam hakkının yanındayız.  Özgür düşüncenin ve sanatın yanındayız.  Ama’sız fakat’sız eğer’siz: “Bu suça ortak olmayacağız!”  Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin yanındayız.

Bildiriye imza atan bir akademisyen gözaltına alındı

Hakkari Ünivesitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda okutman olarak görev yapan Ümran Roda Suvağcı, Hakkari Cumhuriyet savcılığının talimatıyla bugün üniversitede gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürülen Suvağcı, daha sonra adliye binasına getirildi. Burada savcılıkta ifadesi alınan Suvağcı serbest bırakıldı.

Bir akademisyen hakkında da yakalama kararı çıkarıldı

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz, ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ tarafından yayınlanan bildiriye imza attığı gerekçesiyle önce görevinden uzaklaştırıldı. Savcılık da Akyüz hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan soruşturma başlattı.

gaar

Belirtilen adreste bulunamayan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı akademisyenlerin tamamı hakkında re’sen soruşturma başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, bildiride imzası bulunan akademisyenlerden kendi yargı alanında bulunan üniversitelerde görev yapan ve bu bildiriye imza atan akademisyenler hakkında, TCK’nın 301. maddesinde hükme bağlanan, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve devletin kurum ve organlarını aşağılamak” suçu ile TMK’nın 7. maddesinde belirtilen “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından re’sen soruşturma başlatıldı.