07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sığınmacılara Flört Kursu
Sığınmacılara Flört Kursu

Sığınmacılara Flört Kursu

Başta Almanya omak üzere avrupa’da yaşanan taciz olaylarının ardından Belçika hükümeti, ülkeye gelen sığınmacılara “karşı cinsle nasıl ilişki kurmaları gerektiğini” öğretme kararı aldı. Özellikle erkek sığınmacılara yönelik kurslarda, “Bir kadının seksi giyinmesinin, onun sevişmek istediği anlamına gelmediği” anlatılacak. Sığınmacılar, kadınlara ıslık çalmamaları ve dokunmamaları konusunda uyarılacak.

Belçika’da göç ve mültecilerden sorumlu bakan yardımcısı Theo Francken tarafından bir tanıtım dersi verildi. Francken, sığınmacılara ülkesindeki toplumsal yapı ve değerleri anlattı. Belçikalıların birbirleriyle nasıl selamlaştığından, karşı cinsle nasıl ilişki kurduklarına kadar bir dizi konuda bilgi verdi.

Uygulamaya eleştiriler de var

Sosyalist Parti ise ülkedeki bu uygulamayı, sığınmacıları “damgaladığını” gerekçesiyle karşı çıktı.
Belçika’nın Fransızca konuşulan bölgesindeki eşit haklardan sorumlu bakan Isabelle Simonis de, kursu “ırkçılık” olarak değerlendirdi.

Köln’de yaşananlar etkili oldu

Belçika hükümeti, Almanya’nın Köln kentinde yılbaşı yaşanan toplu taciz olayının ardından, ülkeye gelen sığınmacıların “eğitilmesini” kararlaştırdı. Uygulama kısa süre içinde ülkedeki bütün sığınmacı kabul merkezlerinde başlayacak.
Kursta verilen eğitimde, erkeklerin, tanımadıkları bir kadınla konuşmasının normal bir durum ,  bir kadına göz dikip, rahatsız edecek biçimde uzun süre bakmanın da  ayıp olduğu anlatılacak..