07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bu Sette Çocuk Var, Oynamam!”
“Bu Sette Çocuk Var, Oynamam!”

“Bu Sette Çocuk Var, Oynamam!”

Sinema ve dizi oyuncusu Meltem Cumbul, rol aldığı diziye bir bebeğin dahil edilmesine tepki olarak seti terk etti.  Çocuk oyuncuların çalışma koşullarını belirleyecek olan yönetmelik hâlâ çıkmadığı için ekibe çekimlere devam etmeyeceğini söyledi. Cumbul’un başkanı olduğu Oyuncular Sendikası’nın “Bu Sette Çocuk Var” adlı bir kampanyası sürüyordu. Sendika o olayla ilgili bir açıklama yaptı.

 

Oyucular Sendikası’nın olayla ilgili yaptığı açıklama şöyle;

“Sendikamız Genel Başkanı Meltem Cumbul da, son haberlere konu dizi teklifinde ilgili yönetmelik çıkana ve çocuklar için olması gereken çalışma koşulları tam olarak sağlanana kadar hiçbir çocukla çalışmayacağı yönündeki haklı talebini muhataplarına iletmiş ve bu konuda mutabakata varılmıştır. Ne var ki çekimler devam etmekteyken kendi çekimleri maket bebekle gerçekleştirilmesine karşın, başka bir sahnede gerçek bir bebek ile çalışıldığını öğrenen Genel Başkanımız da çocuklarla ilgili üstlendiği sosyal sorumluluk çerçevesinde setteki çalışma arkadaşlarından müsaade istemek ve projeden ayrılmak durumunda kalmıştır.

Bizler Oyuncular Sendikası olarak, her halükarda asgari üç yaşından küçük hiç bir çocuğun, hiç bir koşulda, hiç bir gerekçe ile çalıştırılmaması gerektiğini dün olduğu gibi bugün de mümkün olan en yüksek sesle savunmaya devam edeceğiz. Bu haklı mücadelemize sadece sözleri ile değil bizzat tutumu ile en güzel örneği teşkil eden Genel Başkanımız Meltem Cumbul’u ilkeli duruşundan ötürü kutluyor, başta meslektaşlarımız olmak üzere, televizyon kanalları, reklam verenler, yapımcı şirketler, yönetmen, senarist, teknik ekip fark etmeksizin tüm çalışma arkadaşlarımızı üç yaşından küçük hiç bir çocukla çalışmamaya, üç yaşından büyük çocuklar için ise mevcut Kanun hükümlerinin uygulanması amacı ile takipçi olmaya ve çocuklarımızın haklarını el birliği ile savunmaya davet ediyoruz!”

Meltem Cumbul’un Fikret Kuşkan’la başrolü üstlendiği “Kırlangıç Fırtınası”nın ocak ayında yayına başlaması planlanıyordu.