07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sen Misin Savcıyı Arayan !
Sen Misin Savcıyı Arayan !

Sen Misin Savcıyı Arayan !

Yunanistan tatili sonrası Türkiye’ye Pazarkule Sınır Kapısı’ndan ailesiyle birlikte giriş yapan Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan’a ait aracın bagajını aradığı gerekçesiyle Gümrük Muhafaza Memuru D.S hakkında, ‘haksız arama’ suçlamasıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan, geçen yıl ailesiyle birlikte giitği Yunanistandan dönerken Türkiye’ye 4 Mayıs 2015 gecesi Pazarkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı. Savcı Aslan’ın pasaport polisindeki giriş işlemleri tamamladıktan sonra görevli Gümrük Muhafaza Memuru D.S aracın bagajını kontrol etmek istedi.

“Ben Cumhuriyet Savcısıyım arayamazsın”

Fatih Aslan Cumhuriyet Savcısı olduğunu söyleyerek aracında arama yapılmasına itiraz etti. Gümrük Muhafaza Memuru , gümrükten geçen her aracın mevzuat gereği aranması gerektiğini belirterek otomobilin bagajını kontrol etti. Ardından işlemleri tamamlanan Aslan ailesiyle birlikte Pazarkule Sınır Kapısı’ndan ayrıldı.

Savcı kendisine bağlı Organize Suçlar ve Kaçakçılık şubesini arayıp tutanak tutturdu

Edirne Adliyesi’nde Kaçakçılık suçlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan, daha sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki polis memurlarını arayıp gümrükte aracının arandığına dair tutanak tutturup ardından da Gümrük Muhafaza Memuru D.S’den şikayetçi oldu.

Soruşturmayı yürüten savcı 2 kez takipsizlik kararı verdi

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sedat Ertaşkın,  Gümrük Muhafaza Memuru hakkında, ‘kasıt olmadığı’ gerekçesi ile iki kez takipsizlik kararı verdi. Ancak Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan’ın Sulh Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz sanığın, ‘gümrük mevzuatı ve Hakimler ve Savcılar Kanunu 88’nci maddede savcı ve hakimler aranamaz’ yasası ikilemi yaşadığı ve ‘haksız arama’ iddiasına yönelik kasıt olup, olmadığı konusunda takdirin savcılarda değil mahkemede olduğu’ gerekçesiyle kaldırıldı. Bunun üzerine Savcı Ertaşkın  Gümrük Muhafaza Memuru hakkında dava açtı.

Gümrük Muhafaza memrurnun 1 yıl hapsi isteniyor

Edirne Cumhuriyet Savcısı Sedat Ertaşkın hazırladığı iddianameyi 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi kabul etti. Savcı Ertaşkın, D.S’nin 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemi ile cezalandırılmasını istedi.