07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sayıştay 9 Sayfayı Uçurdu
Sayıştay 9 Sayfayı Uçurdu

Sayıştay 9 Sayfayı Uçurdu

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Sayıştay’ın 2014 yılında Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) için yazdığı raporun ham haliyle Sayıştay Genel Kurulu’ndan geçen ve TBMM KİT Komisyonu’na gönderilen hali arasında fark olduğunu açıkladı.

Şube Başkanı Candan’a göre; raporun ham halinde Atatürk Orman Çifliği arazilerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ‘hileli yöntemle’ kiralanması, Ankapark’la ilgili kısımlar ile AOÇ Genel Müdürlüğü’nün açılan davalara müdahil olması gerektiğiyle ilgili bölümler, TBMM’ye devredilen sosyal tesislerin geri alınması gibi öneriler de çıkarıldı. Candan, “Gizli kapaklı, şeffaf olmayan bir yöntemle kaçak saray ve Ankapark’ı denetimden kaçırıyorlar.” dedi.

İşte Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın açıklamaları;

Ankapark ile ilgili 9 sayfa kayıp

-Keşke bizi yanıltsalardı ama öyle olmadı. Beklediğimiz gibi kaçak saray ve Ankapark’la ilgili kısımlar rapordan uçmuş. 191 sayfalık rapor 182 sayfaya inmiş, bu arada da en önemli kısımları temizlenmiş.”dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili kısımlar da yok

1418046367708

-Raporda Ankapark ve kaçak sarayla ilgili kısımlar çıkarılmış. Ankapark yapılan Hayvanat Bahçesi’ne dair hiçbir şey yok. Sanki oradan uçmuş, proje yapılmamış. İlk raporda kaçak sarayla ilgili süreç eleştiriliyordu. Arazinin kiralama yoluyla Saray’a verilmesi ‘kanuna karşı hile’ olarak belirtiliyor ve uygulamadan vazgeçilmesi isteniyordu. Bu kısım da raporun son halinde yok.

AOÇ Genel Müdürlüğü’nün davalara müdahil olması gerektiği bölüm de çıkarılmış

-Denetçiler, AOÇ arazileriyle ilgili onlarca dava açıldığını ve AOÇ Müdürlüğü’nün bu davalara müdahil olması gerektiğini söylüyordu. Bu kadar dava dosyası var, niye bu davaların bir tarafı değilsin diye soruyordu. Bu bölüm de komple çıkarılmış.