07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Neyle İlgisi Var Vali Bey?
Neyle İlgisi Var Vali Bey?

Neyle İlgisi Var Vali Bey?

Almanya kaynaklı terör uyarılarına “gayr-ı ciddi ve ve sansasyonel” diyen İstanbul valisi Vasip Şahin İstaklal Caddesi’ndeki saldırıda yaralananları ziyaretinin ardından yine tartışılacak bir açıklama yaptı. “Saldırının konsolosluk uyarısı ile ilgisi yok” diyen vali, “biz elimizden geleni yaptık” dedi…

İşte Vali Vasip Şahin’in o açıklamasından başlıklar;

“Elimizden geleni yaptık”

Canlı bombanın terör örgütü IŞİD üyesi olup olmadığı yönünde bir soruya yanıt veren Şahin, araştırmanın devam ettiğini söyleyerek bu konuda herhangi bir açıklama yapmak için henüz erken olduğunu söyledi. Bir güvenlik açığı olup olmadığına ilişkin bir soruya ise “Biz elimizden gelen tedbirleri en iyi şekilde almaya devam ediyoruz. Bu konu ayrıca incelenecektir” yanıtını verdi.

Uyarılarla saldırının ilişkisi yok”

Valiliğin, yabancı ülke temsilciliklerinin uyarılarına karşı yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Şahin “O uyarıyla, istihbaratla, bugün gerçekleşen olay arasında doğrudan bir bağlantı yok. Dolayısıyla oradaki açıklama, o olayla, olgu ile ilgiliydi. Bu konunun olayla ilgilisi olmadığını şimdilik düşünüyoruz” yanıtını verdi.