07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Canlı Bomba Muamması
Canlı Bomba Muamması

Canlı Bomba Muamması

Sözcü Gazetesi İstiklal Caddesi’nde düzenlenen canlı bomba saldırısını düzenleyen teröristin, IŞİD üyesi Savaş Yıldız olduğunu iddia etti. Savaş Yıldız, geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye’ye giriş yapmış ve canlı bomba olarak aranırken yeşil kart sahibi olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak Karar Gazetesi de başka bir iddiayı ortaya attı. Karar Gazetesi de  saldırıyı IŞİD’in gerçekleştirmiş olabileceğini ancak saldırıyı Mehmet Öztürk isimli teröristin gerçekleştirdiğini ve ailesi tarafından teşhis edildiğini iddia etti.

Sözcü Gazetesi İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın, IŞİD mensubu Savaş Yıldız olduğu öne sürdü. o habere göre, Suriye’den Türkiye’ye giren 1983 doğumlu Savaş Yıldız,  İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısını gerçekleştirdi.

Yeşil Kartlı Canlı Bomba

Savaş Yıldız’ın adı geçtiğimiz ekim ayında BirGün Gazetesi’nden Can Uğur’un haberine göre, IŞİD militanı olduğu Emniyet verilerince sabit olan Savaş Yıldız’ın, 2015 yılı içerisinde gelir testi yaptırıp, yeşil kart aldığı ortaya çıkmıştı.

41

Karar’ın haberine göre ise IŞİD doğru ama terörist başkası

Karar Gazetesi ise özel haber olarak verdiği haberinde  5 kişinin ölümü 36 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini, IŞİD’in gerçekleştirmiş olabileceğini ancak saldırıyı emniyet birimlerinde IŞİD militanı olarak kaydı bulunan Mehmet Öztürk’ün gerçekleştirdiğini öne sürdü. Gazeteye göre Mehmet Öztürk’ü ailesi de teşhis etti.