07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rusya: Türkiye Sivilleri Vuruyor

Rusya: Türkiye Sivilleri Vuruyor

Rusya Savunma Bakanlığı Rus uçaklarının Suriye’de son bir hafta içinde vurduğu hedefleri açıkladı. Türkiye ile ilgili de çok ciddi bir iddia ortaya attı. Savunma bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov,  Türkiye’yi Suriye sınırında sivilleri hedef almakla suçladı. Ellerinde kesin kanıtlar olduğunu söyleyen Rus sözcü; iddialarını video görüntüleri ile destekledi.

Konaşenkov düzenlediği basın toplantısında, Türk askerlerinin Suriye’de sivillerin yaşadığı yerleşim bölgelerine ateş açtığına dair ‘çürütülmesi mümkün olmayan’ kanıtlara sahip olduklarını açıkladı. Basın toplantısında buna kanıt olarak bir video  gösterdi.

İşte o video görüntüsü;

“NATO, Pentagon ve Türkiye’den açıklama bekliyoruz”

Konaşenkov, Türk askerlerin Suriye’deki yerleşim bölgelerine ateş açmasıyla ilgili NATO, Pentagon ve Türk Silahlı Kıvvetleri’nden açıklama beklediklerini söyledi.

“Türkiye NATO ve Pentagon’u tuzağa düşürdü”

Türkiye’nin bir Rus uçağının 29 Ocak’ta Türk hava sahasını ihlal ettiği iddialarına da gönderme yapan Konaşenkov, “Neler olduğunu anlamadan bizi katlanmak zorunda kalacağımız sonuçlar konusunda uyaranlar her şeyden önce Türk partnerlerinin kendilerini nasıl bir tuzağa düşürdüğünü düşünmeli” ifadelerini kullandı.