07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Överken Saçmaladı
Överken Saçmaladı

Överken Saçmaladı

Kalp krizi nedeniyle geçen hafta yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ‘a ilk müdahalenin yapıldığı Beykoz Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Süleyman Erdoğdu, o günü Sabah gazetesine anlattı… Hastaneyi övmek isterken  adeta kaş yaparken göz çıkardı. Başhekim,” Cihazların hepsini acil servise taşıdık. Amerikan hastanesi doktorları bile şaşırdı. Türkiye için önemli bir kişi olduğu için titiz davrandık. Koç’a müdahale ederken başka hasta gelmedi” dedi..

İşte Beykoz Devlet Hastanesi başhekiminin o röportajından başlıklar;

“Elimizdeki cihazlara şaşırdılar”

-Tıbbi olarak en ince detaylara varıncaya kadar tüm ihtiyaçları karşıladık. Bütün uzman doktorlarımız acil serviste müdahale için oradaydı. Amerikan Hastanesi’nden gelen doktorların talep ettiği tüm cihazları poliklinikten acil servise getirdik. Onlar bile elimizde o cihazların olmasına şaşırdılar.

“Türkiye için önemli bir kişi olduğu için titiz davrandık”

-Türkiye’nin en önemli isimlerinden birinin hastanede yaşam savaşı vermesi nedeniyle herkes teyakkuza geçti. Hadise olduğunda Türkiye için önemli bir kişinin durumundan dolayı titiz davrandık. Sağlık Bakanlığı’ndan İl Sağlık Müdürlüğü’nden herkes bilgi istedi. Herkes teyakkuza geçti. Krizi yönetmek için bizzat başında duruyordum. Ekibimize çok güveniyordum. Doktorlarımız gerçekten çok iyi.

 

“O sırada Acil’e başka hasta gelmedi”

-Acil serviste kırmızı alana alınan Koç’a müdahale sırasında başka bir ağır hasta gelmedi. Eğer o sırada başka bir kırmızı alan hastası gelseydi, ona da müdahale etmek zorundaydık.