07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Onlarda Düğün Dernek, Türkiye’de Çile, Acı
Onlarda Düğün Dernek, Türkiye’de Çile, Acı

Onlarda Düğün Dernek, Türkiye’de Çile, Acı

Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ve nişanlısı Selçuk Bayraktar evlendi. Çiftin nikah şahitliğini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar yaptı… Sümeyye ve Selçuk düğün dernek yaparken Türkiye acı ve çile içindeydi. İşte o düğün ve Türkiye’de yaşananlar.

Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın düğünü için İstanbul Küçükçekmece günlerdir kabus yaşıyordu. Yollarörümcek ağı gibi demir bariyerlerle örülürken, yıllardır yapılmayan yollar tamir edildi, kaldırım taşları bile yenilendi.

yollar-yenilendi

Halk ile saray düğünü arasına beyaz çarşaf gerildi

Erdoğanların düğününün gerçekleştirileceği salonun çevresine yerleştirilen barikatlara beyaz çarşaf gerildi. Halk, Erdoğanların düğününün yapılacağı salon çevresinde, beyaz çarşafların arkasında normal yaşantısına devam etmeye çalıştı.

çarşaf

Nikaha yaklaşık 6 bin davetlinin katıldığı öğrenildi. Davetliler için ilk giriş kapısı oluşturuldu. Davetliler Halkalı köprüsü girişinde kurulan kontrol noktasından içeri alındı. Minibüsler belli merkezlerden davetlileri nikaha taşımak için ring yaptı..

İstanbul’un trafik çilesi ikiye katlandı

Protokol girişinde de nikahın başlama saatine yakın yoğunluk yaşandı. Çok sayıda kırmızı plakalı araç ardı ardına Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nin önüne geldi. Trafiğe kapalı caddede, katılımcıların araçlarıyla trafik oluştu.

trafik

 

Başbakan arka kapıdan geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 15:00’de nikahın kıyılacağı gösteri merkezine geldi. Protokol girişindeki yoğunluk nedeniyle Başbakanın konvoyu arka girişi kullandı. Davutoğlu davetlilerin kullandığı kapıdan içeri girdi.

17-25 Aralıkçılar da düğündeydi

Eski Bakanlar Egemen Bağış ve Muammer Güler de nikah törenine katılan isimler arasındaydı. Kabinedeki bakanların büyük bir çoğunluğu da törendeydi.

140520161737002931640_3

Cübbeli protokol girişini kullandı

Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de nikah törenine gelenler arasındaydı. Cübbeli Ahmet’in protokol girişini kullanması dikkat çekti.

140520161732032931137_3

 

 

Nikah şahitleri

“Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar’ın şahitleri arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da yer aldı.
Diğer şahitler ise Pakistan Eski Başbakanı Navaz Şerif, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Üyesi Bekir İzzetbegoviç, Lübnan Eski Başbakanı Saad Hariri, Arnavutluk Başbakan’ı Edi Rama oldu.

 

Erdoğanlar Nikahın kıyıldığı salona helikopterle geldi

Tayyip Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan’ın nikahı için Tarabya’daki Huber Köşkü önünden helikopter ile Küçükçekmece Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne havalandı. Helikoptere Tayyip Erdoğan’ın yanısıra eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve damadı Berat Albayrak bindi.

Nikah saatlerinde İstanbul’da trafik yoğunluğu %70’lere ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın nikahı nedeniyle davetli trafiği yaşandı. Nikahın yapılacağı Küçükçekmece’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne gelen davetliler Basın Ekspres Yolu’ndaki Güneşli Köprüsü’nü kullanarak salona ulaşmaya çalıştı. Ancak Güneşli Köprüsü yoğunluğa dayanamadı. Nikahın yapılacağı salona giden istikamet tıkanırken diğer istikamette ise herhangi bir yoğunluk yaşanmadı. Bazı davetliler ters istikameti kullanarak salona ulaşmaya çalıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre ise; nikah saatinde İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 70’lere ulaştı.

“Ne olur beni de gömün yanına”

Erdoğanlar nikah telaşındayken bir de Türkiye’nin öteki yüzü vardı…

30

 

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde  PKK’lilarla çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş 30 yaşındaki Muammer Arı’nın cenazesi, Afyonkarahisar’ın Bayat İlçesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin annesi Havva Arı cenazede, “Kara topraklar soğuktur ben ısıtırım kuzum seni, ne olur beni de gömün yanına” diye ağıt yaktı.